Aanbod 12+

BiebWijzer Educatie

Mediacoach op school

digitale geletterdheid

De mediacoach op school sluit aan bij de vraag van de school op gebied van Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking. De mediacoach kan een workshop voor de docenten, een ouderavond voor de ouders/verzorgers en lessen voor de leerlingen geven.

De mediacoach vult deze inhoud vraaggericht, dus waar ligt de behoefte aan meer kennis en waar is er hulp nodig. Als er klassen zijn waar er online meer speelt bijvoorbeeld op sociale media kunnen die klassen daar ondersteuning van de mediacoach krijgen in de vorm van lessen. Zijn er afspraken binnen de school over media gebruik en wat te doen als het misgaat, ook daarbij kan de mediacoach ondersteuning bieden.

Onderwerpen als online gedrag, beeldvorming, sexting, nepnieuws etc kunnen behandeld worden in de lessen en in de ouderavond.

Computational thinking is 1 van de vier onderdelen van het geheel Digitale Geletterdheid. Het betekent dat je jezelf de vraag stelt hoe een probleem opgelost kan worden door middel van ICT. Ook wel probleemoplossend denken of digitale logica genoemd. De computer is een verlengstuk van ons leven en leerlingen moeten voorbereid worden op (toekomstige) banen, waarbij IT niet weg te denken valt. Bibliotheek Kennemerwaard biedt twee thema's van computational thinking aan: 

  1. programmeren (off- en online)
  1. digitale data (Maak kennis met algoritmes, herken patronen en analyseer de invloed van data) 

Bibliotheek Kennemerwaard werkt met de nieuwste materialen voor leerlingen; zoals Retro Arcade, Bloxels, Lego Sprite en nog veel meer. Wij kunnen halve en/of hele groepen lesgeven, afhankelijk van de kennis van de leerkracht. 

Prijs en uren

Consulent 3 uur per week | 120 uur per jaar | € 6.600,-*

Consulent 4 uur per week | 160 uur per jaar | € 8.800,-*

Adviesgesprek | op aanvraag | gratis

Voortgangsgesprek | op uitnodiging | gratis

*Subsidie KvL niet meegenomen. Inzet 3 jarige samenwerking.

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.