Aanbod 12+

BiebWijzer Educatie

Informatievaardigheden

Digitale geletterdheid

Hulp bij het verzamelen van informatie voor het profielwerkstuk.

Profielwerkstuk

Leerlingen leren van een bibliotheekmedewerker alles over het zoeken naar informatie op internet. Veel leerlingen gaan meteen op Google zoeken naar informatie. Maar hoe zoek je effectief met Google en hoe werkt het eigenlijk? En er zijn natuurlijk meer bronnen van informatie, ook buiten het internet. Welke bronnen kun je nog meer gebruiken en hoe check je die bronnen? Allemaal vragen waar je leerlingen een antwoord op krijgen.

Bibliotheek Kennemerwaard ondersteunt de leerlingen en de begeleidende docenten bij het vinden en beoordelen van openbare bronnen, rekening houdend met de valkuilen en de handigheidjes van Internet(bubbels) en zoekmachines. Ook bij het formuleren van een hoofdvraag en deelvragen krijgen de leerlingen hulp van een biebmedewerker. Ze leren brainstormen en mindmappen; handige tools bij het zoeken naar en vinden van informatie

We hebben en les ontwikkeld voor de bovenbouw VMBO en een les voor de bovenbouw HAVO/VWO.

Prijs en uren

€ 70,- | 1 uur

Q&A profielwerkstuk

Hebben de leerlingen na de les profielwerkstuk behoefte aan extra aanwezigheid van een bibliotheekmedewerker van de bibliotheek? Zodat zij de leerlingen met vragen op weg kunnen helpen? Dan komen wij langs, het aantal uur is bespreekbaar.

Prijs en uren

€ 70,- | 1 uur

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.