Aanbod 12+

BiebWijzer Educatie

Groepsbezoek in de bibliotheek

groepsbezoek

Uiteraard kun je met een klas langskomen in één van onze vestigingen voor een leuk en leerzaam groepsbezoek. Voor iedere groep is er een passend aanbod.

Brugklasbezoek

Tijdens de basisschoolperiode zijn de leerlingen vaak al een of meerdere malen op bezoek geweest in de bibliotheek. Wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan, breekt er een nieuwe periode aan en daarom laten we ze graag (opnieuw) kennismaken met onze collectie en de mogelijkheden die de bibliotheek biedt.

Tijdens dit brugklasbezoek vertellen we hier kort over, waarna de leerlingen in groepjes een quiz op een iPad gaan doen. In deze quiz komen allerlei bibliotheek gerelateerde opdrachten aan bod. De antwoorden worden kort nabesproken.

Prijs en uren

€ 70,- | 1 uur

Bezoek 2e klassen

Voor de bezoeken van de tweede klassen aan de bibliotheek is geen standaardprogramma ontwikkelt. Dit bezoek wordt in overleg ingevuld.

Prijs en uren

€ 70,- | 1 uur

Literatuurles (bovenbouw HAVO/VWO)

Onze literatuurles sluit aan op de wens van scholen om elke (bovenbouw) leerling de tools te geven waarmee ze het, voor hen, juiste boek van de literatuurlijst kunnen kiezen. Wat is literatuur, waarom is het zo belangrijk om literatuur te lezen, dik of dun, thematiek, bronnen en nog veel meer komen in dit bezoek aan de orde. En natuurlijk is het doel dat de elke leerling na deze les naar huis gaat met het boek dat hem/haar het meeste aanspreekt.

Prijs en uren

€ 70,- | 1 uur

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.