Aanbod 12+

BiebWijzer Educatie

Bibliotheek Kennemerwaard 12+

Er zijn tal van mogelijkheden om onze dienstverlening in te zetten voor jouw school. Wij hebben
expertise op de gebieden Lezen & Taal, Digitale geletterdheid, Burgerschap en Kunst & Cultuur. Op deze pagina tonen we een aantal voorbeelden van onze activiteiten en projecten.

Natuurlijk kunnen we voor jouw school ook een aanbod op maat vast stellen. Interesse? Neem dan contact op via , wij komen graag langs om vrijblijvend jullie wensen te bespreken. 

Heb je een keuze gemaakt of zijn er nog vragen? Mail naar  dan nemen wij contact met je op.

Je kunt je keuze ook doorgeven via het online aanvraagformulier.

Aanvraagformulier 12+

- Structurele leesbevordering -

- Aanvulling collectie -

Consulent op school

Met de Bibliotheek op School werken bibliotheken en scholen op strategisch niveau structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Het doel is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van het onderwijs en het stimuleren van meer lezen, op school en thuis. Het gaat nadrukkelijk om inzet op leesplezier en leesmotivatie.

Lees meer

Bibliotheekabonnementen

Er is keuze uit twee verschillende bibliotheekabonnementen, een Scholenpas of een Klassenpas. Daarnaast kun je ook BoekToer I en II aanvragen.

Lees meer...

- Aanbod modules Leesbevordering -

* Bij afname van twee verschillende modules of meer volgt per extra module 5% korting met een maximum van 25%. Op basis van maximaal 30 leerlingen per groep, met een meerprijs van € 2,- per leerling. 

Groepsbezoek in de bibliotheek

Uiteraard kun je met een klas langskomen in één van onze vestigingen voor een leuk en leerzaam groepsbezoek. Voor iedere groep is er een passend aanbod.

Lees meer

Monitor

Meten is weten. Met de Monitor, het instrument om leesplezier en leesgedrag in kaart te brengen, worden gegevens verzameld over: het leen- en leesgedrag van leerlingen, de leesmotivatie van leerlingen, het leesbevorderende gedrag van leerkrachten.

Lees meer

Groepsbezoek in de klas

Er zijn diverse lesprojecten mogelijk, we geven een voorbeeld.

Wat is het belang van lezen? Hoe lees je als er geen papieren boek is? Ontdek de online Bibliotheek, lezen en luisteren op je telefoon of computer.

Lees meer

Schoolbibliotheek

Op zoek naar de mogelijkheden voor een vernieuwde en aantrekkelijke opvang/schoolbibliotheek? Een adviesgesprek met een consulent van de bibliotheek is gratis en het gehele jaar door aan te vragen.

Lees meer
digitale geletterdheid

* Bij afname van twee verschillende modules of meer volgt per extra module 5% korting met een maximum van 25%. Op basis van maximaal 30 leerlingen per groep, met een meerprijs van € 2,- per leerling. 

Mediacoach op School

Mediawijsheid | Informatievaardigheden | Computational Thinking

De mediacoach op school sluit aan bij de vraag van de school op gebied van Mediawijsheid, Informatievaardigheden en Computational Thinking. De mediacoach kan een workshop voor de docenten, een ouderavond voor de ouders/verzorgers en lessen voor de leerlingen geven.

Lees meer

Digital Storytelling - Verhaal als basis

Comic life met/zonder lego | Stop Motion

Digital storytelling is het vertellen van een verhaal via beelden in een digitale omgeving, het opzetten van een digitale tentoonstelling of een verhaal online ervaren. 

Lees meer

Informatievaardigheden

Hulp bij het verzamelen van informatie voor het profielwerkstuk.

Lees meer

Mediawijsheid - Bewust omgaan met media

Medialessen brugklassen | Workshop Kijken en Zien

We bespreken het concept mediawijsheid met de leerlingen: wat is het, wanneer ben je mediawijs en betekent dat voor iedereen hetzelfde? Hoe gedragen de leerlingen zich online en hoe is dat voor een ander? En hoe echt zijn de beelden die je online tegenkomt?

Lees meer

Ouderavond/-kamer

Informatiebijeenkomst of workshop

In 1,5 uur nemen wij de leerkrachten en ouders/verzorgers mee in de digitale wereld van de leerlingen. Hoe gaan zij online met zichzelf, maar ook met de ander om. Denk hierbij aan groepsdruk, sexting, grooming, en online veiligheid. Ook schermtijd en nepnieuws komen aan de orde.Wat doet online zijn sociaal-emotioneel met een kind/jongere en wat hebben zij van óns nodig. 

Lees meer
Burgerschap

Les(sen) op maat

Nieuw format in samenwerking met consulent bibliotheek ontwikkelen. Neem voor meer informatie contact op via .

Les(sen) op maat

i.s.m. Artiance vanuit het ABC Huis

Verdieping of nieuw format van offerte lessen met als thema Kunst & Cultuur met het verhaal als basis. Neem voor meer informatie contact op via .

Contact & advies

Advies of ondersteuning nodig? Of wil je een aanvraag doen? Wij helpen je graag.

Neem contact op met Tineke Ridder.

E-mail:  

Telefoon nummer: 072-515 66 44 (maandag t/m donderdag)

Nooit meer educatie-nieuws vanuit jouw bibliotheek missen?

Wil je op de op de hoogte blijven van onze trainingen en bijeenkomsten voor professionals in het onderwijs?
Meld je dan ook aan voor Kennemerwaard College mailing.

Aanmelden

Download BiebWijzer 12+

Ons complete aanbod in één gids