Aanbod 0 - 6 jaar

BiebWijzer Educatie

Bibliotheek Kennemerwaard en de kinderopvang (0-6)

Er zijn tal van mogelijkheden om onze dienstverlening in te zetten voor jouw kinderdagverblijf en/of school. Wij hebben expertise op het gebied van Lezen & Taal. Op deze pagina tonen we een aantal voorbeelden van onze activiteiten en projecten.

Natuurlijk kunnen we voor jouw locatie ook een aanbod op maat vast stellen. Interesse? Neem dan contact op via , wij komen graag langs om vrijblijvend jullie wensen te bespreken. 

Heb je een keuze gemaakt of zijn er nog vragen? Mail naar  dan nemen wij contact met je op.

Je kunt je keuze ook doorgeven via het online aanvraagformulier.

Aanvraagformulier educatie 0-6

- Structurele leesbevordering -

- Aanvulling collectie -

Boekstart consulent op locatie

Met BoekStart in de kinderopvang wordt er gestructureerd gewerkt aan het vergroten van de kwaliteit en het verhogen van de frequentie van het voorlezen met als uiteindelijk doel het stimuleren van de taal- en leesontwikkeling van het jonge kind en een stevige verankering in het beleid van de organisatie. Er zijn ook verdiepingsmodules zoals een zomerprogrammering beschikbaar.

Lees meer

Bibliotheekabonnementen

Je kunt losse (thema) collecties huren per periode, maar ook een Scholenpas afsluiten. Hiermee leent een pedagogisch medewerker zelf materialen voor de groep in de bibliotheek.

Lees meer...

- Aanbod modules Leesbevordering -

* Bij afname van twee verschillende modules of meer volgt per extra module 5% korting met een maximum van 25%.

Voor de kinderopvang is dit op basis van maximaal 16 leerlingen per groep. Voor groep 1/2 is dit op basis van 30 leerlingen per groep, met een meerprijs van € 2,- per leerling. 

Groepsbezoek in de bibliotheek

Uiteraard kun je met je klas langskomen in één van onze vestigingen voor een leuk en leerzaam groepsbezoek. Bij kinderen van 0 - 4 jaar kiezen we een thema en lezen we voor. Voor de kleuters hebben we het lesprogramma Letterdief.

Lees meer

Jaarcampagnes

Kinderboekenweek | De Nationale Voorleesdagen

Tijdens de jaarcampagnes zoals Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen worden jaarlijks programma's gemaakt rond één of meer bekroonde prentenboeken. Voor groepen 1 en 2 is de les in combinatie met een digibordles. Voor peuters wordt er voorgelezen uit het boek zelf of met gebruik van een vertelkastje.

Lees meer

Groepsbezoek in de klas/groep

Uiteraard kan een consulent ook op bezoek in de klas of groep komen. We kiezen samen een thema en lezen we voor, daarna doen we een kleine activiteit met de kinderen die aansluit bij het thema. 

Lees meer

Ouderavond/-kamer

Wij kunnen ouders informatie geven over verschillende thema’s binnen leesbevordering en mediawijsheid. Denk bijvoorbeeld aan het belang van voorlezen of de voor- en nadelen van gamen.

Lees meer

- Lees- en leengedrag -

Monitor op maat

De Monitor maakt het mogelijk om te meten hoe doelgericht jullie opvang/school werkt aan leesbevordering. Door jaarlijks in het najaar de Monitor uit te voeren, ontstaat er een helder beeld van de veranderingen bij leerlingen, leerkrachten en ouders.

Lees meer

Schoolbibliotheek

Op zoek naar de mogelijkheden voor een vernieuwde en aantrekkelijke opvang/schoolbibliotheek? Een adviesgesprek met een consulent van de bibliotheek is gratis en het gehele jaar door aan te vragen.

Lees meer

Contact & advies

Advies of ondersteuning nodig? Of wil je een aanvraag doen? Wij helpen je graag.

Neem contact op met Tineke Ridder.

E-mail:  

Telefoon nummer: 072-515 66 44 (maandag t/m donderdag)

Nooit meer educatie-nieuws vanuit jouw bibliotheek missen?

Meld je aan voor onze Kinderopvang- of Basisonderwijsnieuwsbrief.

Wil je op de op de hoogte blijven van onze trainingen en bijeenkomsten voor professionals in het onderwijs?
Meld je dan ook aan voor Kennemerwaard College mailing.

Aanmelden

Download BiebWijzer aanbod 0 - 6 jaar

Ons complete 0-6 jarige educatie aanbod in één gids