Educatie

De onderwijspartner in Lezen & Taal | Digitale geletterdheid | Burgerschap | Kunst & Cultuur

6 - 12 jaar

Op jouw basisschool aan de slag met leesbevordering, digitale geletterdheid, burgerschap of kunst  cultuur? Of is de schoolbibliotheek toe aan vernieuwing? Wij kunnen helpen!

Naar het aanbod

Kennemerwaard College

Binnen het Kennemerwaard College vind je trainingen en workshops voor professionals in het educatieve veld. Deze bijeenkomsten richten zich op lezen, leesplezier, digitale vaardigheden en burgerschap

Naar het aanbod

0 - 6 jaar

Leesplezier in de kinderopvang, daar staan wij voor!
Dit bereiken we onder andere door het aanbieden van Boekstart in de Kinderopvang.

Bekijk het aanbod

BSO

Kijk hier wanneer je werkzaam bent als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang.

 

Naar het aanbod

12+

Bibliotheek Kennemerwaard biedt verschillende lessen, diensten en (cultuur)projecten aan die in de bibliotheek of op school kunnen plaatsvinden.

Naar het aanbod

Lezen & Taal | Digitale geletterdheid | Burgerschap | Kunst & Cultuur

Bibliotheek Kennemerwaard is dé onderwijspartner op het gebied van Lezen & Taal, Digitale geletterdheid, Burgerschap en Kunst & Cultuur. Met ons aanbod bieden wij Kennis en Inspiratie voor onderwijsprofessionals op diverse vlakken:

Lezen & Taal

Bij de module Lezen & Taal staan Leesplezier en Leesmotivatie centraal. Van een structurele samenwerking tot aanvulling van collectie en van Groepsbezoek tot  project op maat. Alles gericht op het leesplezier van de kinderen. 

Burgerschap

De module burgerschap gaat over het actief deelnemen aan de maatschappij en wat een kind nodig heeft om dit te kunnen. Dit gaat van ouderavonden tot lessen Veilig Puberen en van Trainingen Lezen & Burgerschap voor docenten tot lessen op maat voor in de klas. Alles gericht op kennis, vaardigheden en houding.

Digitale geletterdheid

De module Digitale geletterdheid omvat het aanbod gericht op mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. De vorm verschilt van mediacoach op school tot losse lessen en van docententrainingen tot maatwerk. Alles gericht op het digitaal vaardiger maken van kinderen.

Kunst & Cultuur

De module Kunst & Cultuur omvat projecten op maat in samenwerking met Artiance vanuit het ABC-huis. Binnen deze projecten staat het verhaal centraal en worden lezen & taal verbonden met Kunst & Cultuureducatie. 

ABC Huis

Wat gebeurt er wanneer de Bibliotheek & Artiance de handen ineen slaan op een school? Dan krijg je het ABC-huis! Wij staan voor de verbinding tussen Taal, Lezen en Kunst waarbij het verhaal centraal staat. Kinderen komen in aanraking met verschillende disciplines en werken zo spelenderwijs aan hun taalvaardigheid.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het onderwijs?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Tips | LesWijzers

Leuke lessen voor thuis of in de klas

# 72 | Google Maps en coördinaten

Ga op zoek naar plaatsen op de wereld door gebruik te maken van coördinaten. | Doelgroep: bovenbouw

02 februari 2021

Lees meer...


# 71 | Programmeerkunst

Volg de instructies en teken een…? Zonder instructies kan een computer of een robot niets. Om een robot een opdracht te laten uitvoeren, moet je stap-voor-stap opdrachten...

29 januari 2021

Lees meer...


# 70 | Nationale Voorleesdagen 2021: Speuren naar rupsen

Kijk naar VideoLabCoco kan het! en ga op zoek naar heel veel rupsen. Kan jij ze allemaal vinden? | Doelgroep: boekstart...

26 januari 2021

Lees meer...


20% korting voor jou!

 

Omdat bibliotheken, kinderopvang en scholen samen bijdragen aan een beter leesklimaat voor kinderen en jongeren bieden wij jou graag een abonnement aan tegen een gereduceerd tarief.

 

Nooit meer educatie-nieuws vanuit jouw bibliotheek missen?

Meld je aan voor onze Kinderopvang- of Basisonderwijsnieuwsbrief.

Wil je op de op de hoogte blijven van onze trainingen en bijeenkomsten voor professionals in het onderwijs?
Meld je dan ook aan voor de Educatie Workshop mailing.

 

Aanmelden

Contact & advies

Advies of ondersteuning nodig? Of wil je een aanvraag doen? Wij helpen je graag.

Neem contact op met Tineke Ridder.

E-mail:  

Telefoon nummer: 072-515 66 44 (maandag t/m donderdag)

Volg ons ook op social