Leren, delen en creëren

internetcursus – Eerste hulp bij DigiD

De overheid gaat digitaal. U ook? 
De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Informatiepunt Digitale Overheid

Heeft u vragen over de overheid? 
We helpen u verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid

PrutsHub

Techniek + robotjes * plezier = prutsen voor jong en oud

Cursus Klik & Tik

Heeft u weinig ervaring met werken op een computer? Wilt u uw weg vinden op het internet? Met de cursus Klik & Tik leert u e-mailen, zoekmachines gebruiken en online formulieren invullen. 

De Luisterbieb - app

Spreekuur mediawijsheid

Heeft u vragen over het Medialab of nieuwe media, zoals sociale netwerken als Facebook en Twitter, uw e-reader, zoeken op internet, apps op uw smartphone of tablet en andere digitale zaken? De Consulenten Mediawijsheid van Bibliotheek Kennemerwaard willen u graag helpen om mediawijzer te worden. Ze nodigen u uit op het gratis spreekuur mediawijsheid.

Wat kan je doen in het Medialab?

Het Medialab in bibliotheek Alkmaar Centrum biedt allerlei mogelijkheden tot het ontdekken van nieuwe technische snufjes. In onderstaande filmpjes laten wij er een aantal zien.

L_PFk86Z93I
L_PFk86Z93I1hp9s4qbMVwr6tgOTphsL8id7y-ut0o6s

Online Databanken

Met het pakket van online informatiebestanden heb je in de bibliotheek gratis toegang tot een groot aantal databanken, waarvoor je anders een abonnement moet hebben.

WiFi in de bibliotheek

In de bibliotheek kunt u gebruikmaken van het WiFi netwerk. Dit is een open netwerk en niet altijd zonder gevaar. Bibliotheek Kennemerwaard doet haar uiterste best een zo veilig mogelijk netwerk aan te bieden.

E-books lenen

Leen ook e-books met je biebpas.

Wetenschappelijke boeken lenen

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen lenen.

Bibliotheek App

Met deze Bibliotheek Wise app kunt u via uw smartphone de catalogus raadplegen en reserveren. U ziet gemakkelijk welke materialen u in huis heeft en wanneer u deze terug moet brengen. Daarnaast kunt u de materialen op ieder moment via uw smartphone verlengen

Hoe kan ik...?

Hoe kan ik reserveren op deze website, hoe kan ik online mijn boeken verlengen? Bekijk de filmpjes voor een uitleg.

XRUeo-55DfY
XRUeo-55DfYVoGGqtGMemI

Tweets van @BiebKennemerwrd