Leren, delen en creëren

DichtDruk

Waar gedichten en grafiek samenkomen

Zondag 15 juli om 13.00 uur is de aftrap van DichtDruk in de consistorie van de Grote Sint Laurenskerk te Alkmaar. Al jaren is er bij Bibliotheek Kennemerwaard (hoeder van de literatuur) en het Grafisch Atelier Alkmaar (hoeder van grafiek) een grote wens een gezamenlijk project uit te voeren. Eén waar gedichten en grafiek samenkomen en op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. Eindelijk is het zover. Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar presenteren, in samenwerking met literair platform Reuring, de aftrap van het bijzondere project DichtDruk. U bent hierbij van harte uitgenodigd. Inschrijven kan hier

 

DichtDruk

Gedichten en grafiek zijn kunstwerken die in staat zijn met geheel andere middelen dezelfde beelden, emoties, inzichten, betekenissen en verwondering bij mensen los te peuteren. Dat hoeft niet onmiddellijk bij het eerste contact, soms zorgt meerdere keren lezen of kijken voor een verrassende en onverwachte ontdekking.
Het samengaan van gedichten en grafiek is in de loop der jaren (eeuwen) een uiterst gelukkige en vruchtbare combinatie. Er zijn talloze voorbeelden van portfolio's waarin gedichten en grafiek een prachtig resultaat aangaan zonder dat het gedicht geïllustreerd wordt door de prent of de prent het gedicht woorden geeft. Samen zijn ze een groter paleis. Een plek waar het goed toeven is.

Zowel Bibliotheek Kennemerwaard als het Grafisch Atelier Alkmaar is er van overtuigd dat er zoveel dichters en grafici in de regio wonen en werken dat er voldoende waarborg bestaat voor kwalitatief goede, bijzondere en onverwachte resultaten. Zo zijn er acht dichters en acht grafici uit de regio uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere project.

De kunstenaars en dichters bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang zal ieder kwartaal één duo hun werk presenteren, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

Deelnemers

Duo

Dichter                                           

Kunstenaar

Presentatie

1               

Joris Miedema

Piet Lont                                                 

Zondag 15 juli | 13.00 uur | Grote Sint Laurenskerk

Aanmelden

2

Inge Bak

Nicola Kloosterman

 

3

Elly de Waard

Nikki Wester

 

4

Elly Stolwijk

Jules Kockelkoren

 

5

Elbert Gonggrijp

Gerben Hermanus

 

6

Demi Baltus

Mirjam Oosterbaan

 

7

Martin Wijtgaard

Charlotte Samuels

 

8

Alja Spaan

Niels Zwirs

 

Verkoop

Er kan worden ingetekend voor ieder kwartaaluitgave ( € 40,-) of op de hele serie ( € 250,-). Geinteresseerd? Neem dan contact op met het Grafisch Atelier Alkmaar. 

Mede mogelijk gemaakt door

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten.