Leren, delen en creëren

DichtDruk

Waar gedichten en grafiek samenkomen

Zaterdag 27 oktober komen gedichten en grafiek weer samen, want alweer het tweede DichtDruk duo presenteert die middag hun werk. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom bij horecagelegenheid Koekenbier. DichtDruk is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring.

 

In juli vond de aftrap van DichtDruk plaats. Op zaterdag 27 oktober is het alweer tijd voor het tweede duo om het gemaakte werk te presenteren. Dit keer is de eer aan Inge Nicole en Nicola Kloosterman. Zij tonen hun werk op formaat van 30 x 40 centimeter. Een muzikale bijdrage is in handen van Frank Stolwijk.

U bent op zaterdag 27 oktober vanaf 16.00 uur, van harte welkom bij in de Aikema zaal van Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, te Alkmaar. De entree is gratis. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars.  

 

DichtDruk

Gedichten en grafiek zijn kunstwerken die in staat zijn met geheel andere middelen dezelfde beelden, emoties, inzichten, betekenissen en verwondering bij mensen los te peuteren. Dat hoeft niet onmiddellijk bij het eerste contact, soms zorgt meerdere keren lezen of kijken voor een verrassende en onverwachte ontdekking.
Het samengaan van gedichten en grafiek is in de loop der jaren (eeuwen) een uiterst gelukkige en vruchtbare combinatie. Er zijn talloze voorbeelden van portfolio's waarin gedichten en grafiek een prachtig resultaat aangaan zonder dat het gedicht geïllustreerd wordt door de prent of de prent het gedicht woorden geeft. Samen zijn ze een groter paleis. Een plek waar het goed toeven is.

Zowel Bibliotheek Kennemerwaard als het Grafisch Atelier Alkmaar is er van overtuigd dat er zoveel dichters en grafici in de regio wonen en werken dat er voldoende waarborg bestaat voor kwalitatief goede, bijzondere en onverwachte resultaten. Zo zijn er acht dichters en acht grafici uit de regio uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere project.

De kunstenaars en dichters bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang zal ieder kwartaal één duo hun werk presenteren, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

Deelnemers

Duo

Dichter                                           

Kunstenaar

Presentatie

1               

Joris Miedema

Piet Lont                                                 

Zondag 15 juli | 13.00 uur | Grote Sint Laurenskerk

2

Inge Nicole (Bak)

Nicola Kloosterman

 Zaterdag 27 oktober | 16.00 uur | Koekenbier

3

Elly de Waard

Nikki Wester

 

4

Elly Stolwijk

Jules Kockelkoren

 

5

Elbert Gonggrijp

Gerben Hermanus

 

6

Demi Baltus

Mirjam Oosterbaan

 

7

Martin Wijtgaard

Charlotte Samuels

 

8

Alja Spaan

Niels Zwirs

 

Verkoop

Er kan worden ingetekend voor ieder kwartaaluitgave ( € 40,-) of op de hele serie ( € 250,-). Geinteresseerd? Neem dan contact op met het Grafisch Atelier Alkmaar. 

Mede mogelijk gemaakt door

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten.