Leren, delen en creëren

DichtDruk

Waar gedichten en grafiek samenkomen

Zaterdag 7 september komen gedichten en grafiek weer samen, want alweer het vijfde DichtDruk duo presenteert die middag hun werk. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom bij horecagelegenheid Koekenbier. DichtDruk is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en het Grafisch Atelier Alkmaar, in samenwerking met literair platform Reuring.

DichtDruk Duo V

Zaterdag 7 september presenteren dichter Elbert Gonggrijp en kunstenaar Gerben Hermanus tijdens deze Reuring editie in Koekenbier, wat hun samenwerking heeft opgeleverd.

Ze worden omringd door de dichters Conny Lahnstein, Pom Wolff, Gerda Blees singer-songwriter Hurryman. Uiteraard is er tijd voor ontmoeting en napraten met de kunstenaars. Ook zijn de vier voorgaande DichtDruk edities deze middag te bewonderen.

 

U bent op zaterdag 26 januari vanaf 16.00 uur, van harte welkom bij in de Aikema zaal van Koekenbier, Kennemerstraatweg 16, te Alkmaar. De entree is gratis. Uiteraard mét nagesprek en ontmoeting met de kunstenaars.  

Over DichtDruk

Dichtdruk is een samenwerking van het Grafisch Atelier Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en literair platform Reuring. Poëzie en grafiek komen samen in presentaties en uiteindelijk in een speciaal ontworpen portfolio. Gedurende een reeks van acht kwartalen maken acht verschillende duo’s van dichters en grafici een uitgave. De opzet is een prikkelende manier om poëzie en grafiek te verbinden. Het leidt tot een nieuw product waarin dichters en grafisch kunstenaars elkaar tot inspiratie dienen. De stukken worden in beperkte oplage uitgebracht en te koop aangeboden, dit gaat op inschrijving. 

De kunstenaars en dichters bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang zal ieder kwartaal één duo hun werk presenteren, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag. De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

 

Deelnemers

Duo

Dichter                                           

Kunstenaar

Presentatie

1               

Joris Miedema

Piet Lont                                                 

 

2

Inge Nicole (Bak)

Nicola Kloosterman

 

3

Elly Stolwijk

Jules Kockelkoren

 

4

Elly de Waard

Nikki Wester

zaterdag 13 april 2019

5

Elbert Gonggrijp

Gerben Hermanus

 zaterdag 7 september 2019

6

Demi Baltus

Mirjam Oosterbaan

 zaterdag 23 november 2019

7

Martin Wijtgaard

Charlotte Samuels

zaterdag 25 januari 2020

8

Alja Spaan

Niels Zwirs

zaterdag 25 april 2020

 

Verkoop

Er kan worden ingetekend voor ieder kwartaaluitgave ( € 40,-) of op de hele serie ( € 250,-). Geinteresseerd? Neem dan contact op met het Grafisch Atelier Alkmaar. 

 

Mede mogelijk gemaakt door

Het project DichtDruk is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar, het Victoriefonds en Schenkeveld advocaten.