DIALOOG & DEBATPODIUM

Tiergarten

aaibare robot?

De relatie tussen mens & dier in kunst en filosofie

Deze zomer treedt Kunstuitleen Alkmaar opnieuw naar buiten met TIERGARTEN. Tussen 27 juni en 12 september vindt de derde beeldende kunstmanifestatie plaats op het bolwerk in Alkmaar. Bibliotheek Kennemerwaard sluit met een aanvullend programma aan bij het thema van de expositie: de bijzondere relatie tussen mens en dier.

Onze verhouding met andere dieren is lange tijd bepaald vanuit de dominante rol van de mens als opperdier. Wat betekenen ontwikkelingen als Artificiële Intelligentie, een veranderd beeld op de bio-industrie of medische technieken waarbij mens en dier versmelten?

Deze zomer staan we stil bij deze thema’s in ons Filosofisch Café. Onder leiding van Saskia van der Werff, filosoof en docent bij o.a. The School of Life, onderzoeken we onze rol van opperdier. Hoe is deze relatie tussen mens en dier veranderd in de loop der tijden? En wat staat er verder te gebeuren?

Artificiële Intelligentie

Filosofisch Café: Kan een huisdier worden vervangen door een aaibare robot?

Datum: Zondag 22 augustus
Tijd: 14:00 uur tot 16:15 uur
Introductie door Tjebbe de Winter (directeur van toonaangevend IT-bedrijf CYSO en AI-kenner) – Wat is kunstmatige intelligentie wel of niet? Daarna de start van het filosofisch café.
Waar: Bibliotheek Alkmaar Centrum

aanmelden kan hier