dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 58 | Wij gaan (thuis) op vakantie!

Als wij zelf niet op vakantie kunnen, halen we de vakantie gewoon in huis! In deze thuistip lees je: hoe je een thuis een tent kan maken, leuke ideeën om in de tent te doen, hoe je opa en oma kan betrekken. | Doelgroep: Boekstart: dreumes, peuter en ouders

Wat ga je doen?

Om in de vakantiestemming te komen kijk je samen naar het voorleesfilmpje van De Voorleeshoek: ‘Bobbi op vakantie’.
Bobbi gaat op vakantie met de tent. Kunnen jullie thuis ook een tent maken?

thuis op vakantie 1

Een tent kan je maken van 3 stoelen, zoals op de foto.
Maar doeken over de eettafel kan natuurlijk ook!
Een tent maken kan in de huiskamer, op het balkon of in de tuin.

Als de tent staat, kan je deze samen gezellig maken. Tijd om samen te genieten van de knusse tent! Wat kan je allemaal doen in de tent?

• Samen boekjes lezen
  • Samen liedjes zingen
  • Nog meer voorleesfilmpjes kijken
  • Eten en drinken
  • Oude vakantiefoto’s bekijken
  • Met opa en oma bellen of een filmpje sturen
  • Een kaartje voor opa en oma maken en opsturen

thuis op vakantie 2

Kussens, een lampje, boekjes, knuffelvriendjes, een plekje om te koken….

Wat zouden jullie nog meer willen meenemen op vakantie?

In het verhaal eet Bobbi een ijsje. Jullie kunnen samen ijsjes kleuren. Welke smaak krijgt jouw ijsje. Als je klaar bent met kleuren lust je misschien wel een écht ijsje. Lekker!

Wat heb je nodig?

• Laptop, tablet of smartphone
  • De voorleesvideo van ‘Bobbi op vakantie’.
  • Ga naar jeugd pagina voor 0-6 jaar om in te loggen op de Voorleeshoek met je bibliotheekaccount. Kies voor ‘meld je aan’ als je geen bibliotheekaccount hebt. In de Voorleeshoek zoek je het boek ‘Bobbi op vakantie’ (0-4 jaar).
  • Dekens of een dekbedovertrek + stoelen en/of tafel, kussens, knuffels, lampje, boekjes etc
  • Vakantiefoto’s op de telefoon of laptop
  • Papier, kleurtjes, envelop en postzegel voor de kaart voor opa en oma.
  • Kleurplaten van ijsjes: print deze kleurplaten: Kleurplaat 1 & Kleurplaat 2. Zelf ijsjes maken kan natuurlijk ook.
  • Eventueel: echte ijsjes. ;-)

Fijne vakantie!

Download de lesbrief als PDF-bestand: Wij gaan (thuis) op vakantie!

Deze tip komt van Merel - Boekstart in de Kinderopvang Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard