dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 24 | Wij gaan op berenjacht

Wij gaan op berenjacht

Wij gaan een hele grote vangen, wat een prachtige dag! Misschien heb je het al gezien in het nieuws? Soms kun even beter niet naar buiten, wij willen je laten zien dat je ook in huis leuke activiteiten kan doen met je peuter en kleuter. Binnen op berenjacht is ook ontzettend spannend! | Doelgroep: Boekstart, Peuters en kleuters van 3-6 jaar en hun ouders

Wij gaan een hele grote vangen, wat een prachtige dag! Aan de hand van het prentenboek Wij gaan op berenjacht, van Michael Rosen en Helen Oxenbury ga je op berenjacht. De berenjacht vindt al in veel straten in Nederland buiten plaats. Misschien heb je het al gezien in het nieuws? Soms kun even beter niet naar buiten, wij willen je laten zien dat je ook in huis leuke activiteiten kan doen met je peuter en kleuter. Binnen op berenjacht is ook ontzettend spannend!

Wat ga je doen? 

Ken je het prentenboek al? Bekijk het prentenboek, wij gaan op berenjacht. Heb je het prentenboek niet thuis, via deze link kom je bij het digitale verhaal

Wat een spannend boek! Kunnen jullie zelf ook op berenjacht gaan in huis?
“Verstop” een knuffelbeer en bedenk samen hoe je erheen kan gaan, moet je het gras ook aan de kant zwiepen? Moet je plenserdeplons zwemmen door de rivier of flapperdeflop door de modder?
Je kan er niet bovenover, je kan er niet onderdoor, je moet er dwars doorheen!

Loop, zwem, stamp, sluip, struikel, bibber totdat jullie de beer vinden. Misschien lopen jullie samen over de kussens op de grond, of kruip je onder de tafel door? Heb je hem gevonden? Wat spannend, hoe ziet jullie beer eruit? Heeft hij grote ogen en harige oren? Word je een beetje bang van je beer en ren je graag terug naar huis net als in het boek. Of geef je hem het liefst een dikke knuffel? Hoe groot is jouw beer?

Verstop de beer ergens bovenop, verstop hem ergens onder, verstop hem ergens in of naast, zo leert je kind de verschillende begrippen en verstoppertje spelen krijgen ze nooit genoeg van!

Het muziekkwartiertje van 27 maart was helemaal in berenstemming, ga gezellig met je kind kijken en muziek maken met een teddybeer op schoot. Voor kinderen van 0-4 jaar.

Naomie Blonk laat zien op welke verschillende manieren je kunt bewegen onderweg naar de beer, je maakt spelenderwijs kennis met klassieke muziek. Kijk en doe mee! Voor kinderen 3+

Wil je graag samen met je kind een yogales doen in het thema, kijk en doe mee met Jorien, ze geeft online een yoga-les. Voor kinderen 4+

Download de app: Wij gaan op berenjacht, beschikbaar in de Appstore voor 2,99. Bekijk de review van Meester Sander 

Maken jullie het liefst een berenknutsel? Van een papierenbordje knutsel je al snel een grappige beer. Weet jij waar zijn oren zitten en hoeveel ogen heeft een beer? Die bruine verf ziet eruit als modder, flopperdeflop.

Beer 3Beer 3Beer 3

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig? 

 

Download de lesbrief als PDF-bestand: Wij gaan op berenjacht

 

Deze tip komt van Bianca - Boekstart in de Kinderopvang Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard