dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 45 | Owen en de Soldaat

Cover Owen en de soldaat

Dit jaar herdenken we anders dan anders.. Omdat we ons meer dan ooit realiseren dat het thema verlies en oorlog van alle tijden is, geeft uitgeverij BILLY BONES Nederland het verhaal Owen en de Soldaat cadeau én starten zij het initiatief Owen herdenkt. Hoe herdenk jij? | Doelgroep: midden/bovenbouw

Wat ga je doen?

We luisteren naar Owen en de Soldaat, een verhaal voor jong en oud en gaat over verlies, moed en vriendschap. Owen heeft een heel bijzondere vriend, namelijk een afbrokkelende stenen soldaat op een bankje in het park. Hij is de enige tegen wie Owen écht kan praten. Maar verder geeft niemand iets om de soldaat en de gemeente besluit hem weg te halen. Owen is de enige die hem kan redden, maar kan hij de moed vinden en zijn vriend redden?

BILLY BONES lanceert in samenwerking met Voicebooking en In60seconds een initiatief waarbij kinderen in het hele land worden opgeroepen om het verhaal te luisteren en net als Owen een gedicht te schrijven over vrijheid of herdenken. De mooiste gedichten worden opgenomen in de podcast.

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar? Dicht dan mee!

In Owen en de soldaat schrijft Owen een gedicht over wat herdenken voor hem betekent. Wij zijn enorm benieuwd wat voor gedicht jíj over vrijheid of herdenken zou schrijven! Stuur jouw gedicht in en wie weet wordt het uitgekozen en op de website van uitgeverij BILLY BONES geplaatst!
Daarnaast mag jij dan jouw gedicht opnemen in een echte opnamestudio en krijg jij jouw eigen aflevering in de Owen herdenkt-podcast. In deze podcast kan je ook het verhaal Owen en de soldaat luisteren. Hoe gaaf is dat?!

Stuur je gedicht in via: 

WhatsApp: 06 - 52 64 21 05
Mail:

Owen en de soldaat door Lisa Thompson

Omdat we in deze tijd niet samen kunnen herdenken, kun je het gratis audioboek Owen en de Soldaat luisteren. Aangeboden door uitgeverij BILLY BONES, geschreven door de bekroonde auteur Lisa Thompson, te beluisteren via podcast of download. Het fysieke boek is verkrijgbaar voor € 5,-.

 

GEDICHT COCO

Wat heb je nodig? 

 

Download de lesbrief van uitgeverij BILLY BONES als PDF-bestand: Owen herdenkt. Hoe herdenk jij?

Deze tip komt van Uitgeverij BILLY BONES. Met dank aan Emma - de Bibliotheek op School Consulenten, Bibliotheek Kennemerwaard