# 11 | Luister naar een verhaal en maak een mindmap

Kijk naar een voorleesfilmpje met luisteropdracht Doelgroep: Onderbouwbouw

Wat ga je doen?

Kijk en luister naar het voorleesfimpje van het boek De grote vijf van Bella Makatini & Judith Abbot. Of kies een ander boek dat je thuis hebt. Geef de kinderen vooraf een luisteropdracht. De kinderen krijgen de opdracht om goed te luisteren over welke dieren en mensen het verhaal gaat (Wie?). Je kunt het filmpje natuurlijk ook vaker kijken. Maak achteraf samen een soort mindmap of overzicht op papier van alle dieren en mensen in het verhaal. Je kunt tekenen, de plaatjes printen en/of  schrijven. Welke dieren en mensen zitten allemaal in het verhaal? Hoe zien ze eruit?

Wat heb je nodig?

Filmpje ‘De grote vijf’ op devoorleeshoek.nl/scholendicht. Je kunt een gratis account aanmaken zolang de scholen dicht zijn.
Kleuterpotloden/stiften/pen
Papier

Download de lesbrief als PDF-bestand: Luister naar een verhaal en maak een mindmap

Deze tip komt van Anne - de Bibliotheek op School Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard