dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 5 | Klinkt als muziek in je oren

Ken jij het Dierencarnaval van Saint-Saëns al? In dit boek kom je allemaal verschillende dieren tegen en daar is bijpassende muziek voor geschreven. Benieuwd hoe dat klinkt? Dan is Dierencarnaval echt wat voor jou! | Doelgroep: 1,5 jaar tot 4 jaar

Wat ga je doen?

Luister naar het verhaal van dierencarnaval op de voorleeshoek.

Na het verhaal is het leuk om samen muziek te maken. Maak je eigen muziekinstrumenten: pannen en lepels worden trommels, een lege wc-rol of keukenrol wordt de trompet en een pak hagelslag (afgesloten) wordt een sambabal. Wat maakt er nog meer muziek in huis?

Wil je meezingen? Check de Boekstart playlist op Spotify.

Wat heb je nodig?

De voorleeshoek www.devoorleeshoek.nl/scholendicht

Pannen, lepels, pak hagelslag, keukenrol of wc-rol en wat je verder kunt gebruiken om muziek te maken.

Download de lesbrief als PDF-bestand: Klinkt als muziek in je oren

Deze tip komt van Daniëlle – Boekstart in de Kinderopvang Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard