dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 53 | Het is lente #1

Het is lente!

Vier de lente met de leukste verhalen. | DoelgroepBoekstart 0-4

Wat ga je doen?

De lente is een prachtig seizoen. De natuur komt weer tot leven; het zonnetje gaat steeds vaker schijnen, de bomen krijgen weer bladeren, de eerste bloemen gaan weer bloeien en je ziet de eerste lammetjes weer dartelen in de wei.

Als je om je heen kijkt krijgt de wereld steeds meer kleur. De overgang van de winter naar de lente is iets waar je peuter met grote verwondering naar kan kijken. Kijk met de ogen van je peuter eens om je heen, wat zie je dan? Duik eens samen in je achtertuin, ruik, luister en voel. Kijk eens om je heen, van een klein insect tot een bloeiende paardenbloem er valt veel te ontdekken.

Bekijk of lees de prachtige verhalen over de lente, geniet samen met je kind van de veranderende natuur. De boeken kun je vinden op De Voorleeshoek, een online Platform met de leukste voorleesverhalen, of op de online Bibliotheek. Via deze linklog je gratis in met je bibliotheekpas.

Wat heb je nodig?

• Laptop/tablet

Website:www.jeugdbibliotheek.nl (0-6 jaar)

Download de lesbrief als PDF-bestand: Het is lente #1