dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 29 | Haas en zijn vrienden - deel 3 Teken Haas

HAAS

Haas krijgt een brief. Wat aardig, daar is hij blij mee. Hij krijgt nooit post. Lees het verhaal Haas krijgt bezoek uit het e-book Haas en zijn vrienden en teken het gezicht van Haas.Doelgroep: middenbouw.

Wat ga je doen? 

Download het e-book Haas en zijn vrienden van Annemarie Bon en Gertie Jacquet in donline Bibliotheek. Lees samen met je vader of moeder, grote broer of zus het verhaal Haas krijgt bezoek. 

Op de website van Annemarie Bon staan heel veel leuke ideeën, onder andere een leeg gezicht van Haas.Print het gezicht van Haas uit.  
 
Teken Haas eens als hij blij is, of verdrietig, boos of bang. Met de stand van wenkbrauwen, mond en ogen kan Haas allerlei emoties uitdrukken. Probeer het maar eens 
 
Tipmisschien is je tekening zo goed geworden dat je deze in je brief kunt over tekenen, edat je zo kunt laten zien hoe jij je voelt (zie dBos online: Haas en zijn vrienden - Schrijf een brief). 

Wat heb je nodig? 

  • De online Bibliotheek en je bibliotheekpas om in te loggen en het e-book Haas en zijn vrienden te downloaden: www.onlinebibliotheek.nl
  • Een e-reader, tablet of mobiele telefoon om het e-book te lezen.
  • Het werkblad: Lege gezichten van Haas, van Annemarie Bron 
  • Papier en potloden. 

 

Download de lesbrief als PDF-bestand: Haas en zijn vrienden - deel 3

 

Deze tip komt van Emma, Angela en Erica, de Bibliotheek op School Consulenten, Bibliotheek Kennemerwaard