dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 28 | Haas en zijn vrienden - deel 2 Schrijf een brief

HAAS

Haas krijgt een brief. Wat aardig! Hij krijgt nooit post. Lees het verhaal Haas krijgt bezoek  uit het e-book Haas en zijn vrienden en schrijf zelf een brief naar iemand die je mist. | Doelgroep: middenbouw.

Wat ga je doen? 

Download het e-book Haas en zijn vrienden van Annemarie Bon en Gertie Jacquet in De online bibliotheek. Lees samen met je vader of moeder, grote broer of zus het verhaal Haas krijgt bezoek

Als je iemand mist of wanneer iemand ver weg woont, dan is brieven naar elkaar schrijven heel leuk. Dat gaan we nu dus ook doen! Pak een wit papier (met lijntjes), een pen of een grijs potlood.

Naar wie ga jij een brief sturen? Een vriend van school die je al een tijd niet hebt gezien? In een brief kan je vertellen hoe het met je gaat en wat je vandaag hebt gedaan. Het is ook leuk om een vraag te stellen. Je kan ook vragen of je vriend een brief terug schrijft naar jou. 

Is de brief klaar? Stop de brief in een envelop en schrijf de naam, de straat en het huisnummer, de postcode (dat zijn vier cijfers en twee letters) en de plaats erop. Vergeet de postzegel niet! 

Wat heb je nodig? 

  • De online bibliotheek en je bibliotheekpas om in te loggen en het e-book Haas en zijn vriendente downloaden: www.onlinebibliotheek.nl
  • Een e-reader, tablet of mobiele telefoon om het e-book te lezen.
  • Wit (lijntjes)papier en een pen of een grijs potlood.
  • Een envelop en een postzegel (een postzegel is niet nodig als je de brief zelf bij iemand in de brievenbus doet). 

 

Download de lesbrief als PDF-bestand: Haas en zijn vrienden - deel 2

 

Deze tip komt van Emma, Angela en Erica, de Bibliotheek op School Consulenten, Bibliotheek Kennemerwaard