dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 27 | Haas en zijn vrienden - deel 1 Theaterlezen met Haas

Leer Haas en zijn vriendjes kennenin het e-book Haas en zijn vrienden van Annemarie Bonen maak je eigen stokpoppentheater.Doelgroep: middenbouw.

Wat ga je doen?

Lees het verhaal ‘Haas krijgt bezoek’ van Annemarie Bonuit het boek (en e-book) Haas en zijn vrienden. Lees het verhaal alleen of met iemand samen hardop voorVerdeelde rollen van Haas en Neeflees het zo goed mogelijk voor en speel het verhaal na met stokpoppen.

Ga naar de website van Annemarie Bon en print de zwart-wit stokpoppen van Haas en Neef uit. Kleur, knip en plak ze op een ijslollystokje of een strook hard karton.

haas 1

Maak van een doos een theater. Knip de onderkant van de doos er bijna helemaal uit. Laat rondom een rand van 2 cmzitten, zo blijft het stevig.Dit wordt de achterkant van je theater. Hier houd je met je handen de stokpoppen vast. De bovenkant van de doos (met de flappen) is de voorkant van je theater. Duw deze flappen naar buiten. De flappen versier jemet verf of gekleurd papier.Vergeet niet om de binnenkant ook een kleurtje te geven.

Laat je theater drogen. Zet de doos op een zijkant, pak de stokpoppen van Haas en Neef erbij enstartmet spelen in je theater! Heb je een paar keer geoefend? Vraag of je vader,moeder, broer of zus komen kijken.

haas 2

Vond je het erg leuk om te doen en wil je nog meer verhalen spelen?Lees de andere verhalen uit het boek Haas en zijn vrienden en maak de andere stokpoppen.Of verzin eenander verhaal met Haas en Neef.

Heel veel lees- en speelplezier met Haas en zijn vrienden!

Wat heb je nodig?

• De online Bibliotheek en je bibliotheekpas om in te loggen en het e-book Haas en zijn vrienden te downloaden: www.onlinebibliotheek.nl
  • Een e-reader, tablet of mobiele telefoon om het e-book te lezen.
  • Een printer om de stokpoppen van Haas en Neef uit te printen.Heb je geen printer? TekenHaas en Neefzelf. Maak ze ongeveer 12 centimeter lang.
  • Stiften, schaar, lijm, ijslollystokje of hard karton, een doos. Eventueel verf of gekleurd papier.

Download de lesbrief als PDF-bestand: Haas en zijn vrienden - deel 1

Deze tip komt van Emma, Angela en Erica, de Bibliotheek op School Consulenten, Bibliotheek Kennemerwaard