dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 16 | De gruwelijke generaal - deel 3 van 3 Tekenopdracht

De Gruwelijke Generaal

Luister naar Dgruwelijke generaal van Jozua Douglas. Maak een tekening van President Pablo Fernando naar aanleiding van een fragment van de tekst. Doelgroep bovenbouw

Wat ga je doen?

Luister goed naar een fragment uit het boek waar het signalement van de president wordt beschreven en teken President Pablo Fernando.

Voorbeeld

“Hij vond zichzelf erg stoer, maar hij was eigenlijk vooral een klein miezerig mannetje. Zelfs met zijn enorme pilotenbril en zijn uniform vol met medailles, zag hij er nog schattig uit. Maar dat kon je beter maar niet tegen hem zeggen. President Fernando wilde er altijd stoer uitzien. Zelfs als hij op de foto ging met een ijsje, wilde hij er nog stoer bij kijken. Hij deed er alles aan om groot en sterk over te komen. In zijn paspoort stond dat hij 2,5 meter lang was (terwijl hij eigenlijk piepklein is)”

Fragment De gruwelijke generaal van Jozua Douglas

En ben je nieuwsgierig of je tekening klopt 
Zoek dan op internet naar een afbeelding van de President.  
Lijkt het een beetje? 

Misschien dat je meer fragmenten in het boek vindt om te tekenen. Bijvoorbeeld Florabella de vrouw van de President en het paleis.

Kijk ook even naar de schrijfopdracht van de Gruwelijke generaal, misschien kan je daar je tekening bijvoegen en naar ons opsturen.

 

Wat heb je nodig?

De LuisterBieb-app om naar De gruwelijke generaal te luisteren. Deze app kan je downloaden in de Google Play Store of de AppStore. Je logt in met je gegevens van je Bibliotheekpas. Het downloaden van de luisterboeken is helemaal gratis.

Tekenpapier

Potlood

Computer/laptop/IPad

 

 

Download de lesbrief als PDF-bestand: De gruwelijke generaal - deel 3 Tekenopdracht

  

Deze tip komt van Emma, Angela en Erica, de Bibliotheek op School Consulenten, Bibliotheek Kennemerwaard