dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 15 | De gruwelijke generaal - deel 2 van 3 Onzichtbare boodschap

Jschrijft een onzichtbare boodschap die alleen zichtbaar wordt als je weet hoe het werkt. Geheim dus! | Doelgroep bovenbouw

Wat ga je doen?

Verzamel (zonder dat anderen het zien) alles wat je nodig hebt.Als detective moet je soms belangrijke informatie doorspelen aan degene die jij vertrouwt.Download het luisterboek‘De gruwelijk generaal’ van Jozua Douglas en luister het boek tot en met hoofdstuk 2.

President Fernando vraagt aan Fico om een lijst met verdachte personen op te stellen.

Natuurlijk mag deze lijst niet in verkeerde handen vallen.

Wie worden in hoofdstuk 2 genoemd als mogelijke verdachte personen?

Pak je witte vel papier en je witte kaars. Gebruik je kaars als pen en schrijf met de kaars de namen van de personen die verdacht kunnen zijn. Het klopt als je de letters die je schrijft niet ziet. Het wordt tenslotte een geheime boodschap. Zorg wel dat je hard genoeg drukt dat er echt kaarsvet op je papier komt.

Je kunt eerst wat oefenen voordat je de boodschap voor het echt schrijft.

Als je de boodschap geschreven hebt kun je hem weer zichtbaar maken door er voorzichtig met een kwast met verf overheen te verven.

Vertel dit aan niemand door. Alleen aan degene die je vertrouwt.

Wie weet ken jij iemand die je vertrouwt en hebben jullie elkaar nog veel meer geheime boodschappen te vertellen

Bekijk ook: Spionagetips: Onzichtbare inkt (YouTube van Jozua Douglas)

Wat heb je nodig?

Luisterboek Jozua Douglas – De gruwelijke generaal, uit de Luisterbieb