dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 38 | Koningsdag-tip #1 Brief voor de Koning

Brief voor de Koning

Koning Willem-Alexander is verdrietig: Koningsdag gaat dit jaar niet door. Jij kan hem opvrolijken. Luister naarBrief voor de Koning in de LuisterBieb en stuur hem een kaart of een brief. | Doelgroep bovenbouw

Wat ga je doen? 

Open de LuisterBieb-app op je telefoon of tablet, zoek Brief voor de Koning van Tonke Dragt en duik in een ongelooflijk avontuur van de jonge held Tiurimet een geheime opdracht: hij moet een brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen. Een brief die het lot voor het hele koninkrijk zal bepalen.

Heb je het wereldberoemde boek uit? Ga dan aan de slag met de opdracht. 

Het is 27 april, Koningsdag. Koning Willem-Alexander zit in zijn werkkamer naar zijn stille paleistuin te staren. Hij prikt met zijn vork wat heen-en-weer in zijn tompouce. Een traan drupt op het oranje glazuur… 

Jij kan Koning Willem-Alexander opvrolijken door hem op zijn verjaardag een brief of een kaart te sturen! Ga naar www.koninklijkhuis.nl. Typ in de zoekbalk het woord ‘brief’ in. Op de pagina ‘Hoe stuur ik de leden van het koninklijk huis een brief?” vind je het adres. 

Schrijf in de brief of op de kaart iets over jezelf en vertel wat je op Koningsdag gaat doen of geef hem een leuke boekentip. Je kan de brief of de kaart ook versieren.  
 
Tip: Brief voor de Koning is het eerste boek dat is verfilmd door NetflixThe Letter forthe King.Leuk om de verschillen tussen het boek en de film te onderzoeken. 

Wat heb je nodig? 

  • De LuisterBieb-app
  • Postzegel
  • Laptop of tablet
  • Papier of een kaart, pen of een potlood
  • Website: www.koninklijkhuis.nl

 

Download de lesbrief als PDF-bestand: Koningsdag-tip #1 Brief voor de Koning

Deze tip komt van Emma en Erica - de Bibliotheek op School Consulenten, Bibliotheek Kennemerwaard