dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 26 | BoekStart - Vier Pasen met de leukste boeken

Met de filmpjes van de Voorleeshoek en Bereslim kijkt je naar de leukste boeken voor Pasen. Doe mee met het versje en kom als een kuikentje uit je ei. Ben jij ook zo benieuwd hoe een kuikentje uit zijn ei komt? Kijk het filmpje van School tv. | Doelgroep: Boekstart - Peuters en Kleuters van 0-6 jaar met hun ouders

Wat ga je doen?

Ga lekker samen op de bank zitten met een tablet en geniet van de leukstePaasverhalen.

paas 4paas 4

Eieren kun je eten, je kunt ze versieren en verstoppen om ze daarna te zoeken. Maar in hele speciale eieren zitten kuikentjes. Hoe komen die kuikentjes uit een ei? Praat hierover met je kind, hoe zouden ze het zelf doen als ze een kuikentje waren? Wil je zien hoe kuikentjes in het echt geboren worden? Kijk dit filmpje van School tv.

Hieronder staat een heel leuk versje om samen op te zeggen. Het nodigt ook uit om samen de bewegingen uit het versje te doen. Ga allemaal maar even op je hurken zitten, je zit in een ei!

Eerst het ene vleugeltje
dan het andere vleugeltje
Daar zijn ze allebei

Eerst het ene pootje