dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 42 | Beestje kom je op mijn feestje?

Beestje

Voor kinderen die in het voorjaar jarig zijn, maar nu tijdelijk geen verjaardagsfeestje kunnen vieren met familie en vrienden.Doelgroep: Boekstart; Peuters en kleuters van 0-6 jaar

Iedereen blijft in huis, maar hoe kun je dan je verjaardag vieren? Aan de hand van dit prentenboek kun je praten met je kind over het vormgeven van een verjaardagsfeestje in deze periode. Wie mag er allemaal wel komen? Misschien kunnen jullie wel veel meer gasten zoeken dan je van tevoren had bedacht. 

Het wordt een grootfeest!

Wat ga je doen?

Met je bibliotheekabonnement maak je een account aan op de online Bibliotheek.

Via deze link kom je op de juiste plek terecht:https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/jeugd-en-jongeren/0-6-jaar

Klik op de online Bibliotheek en volg de inlog en/of registratie instructies op je scherm.Download het boek Beestje kom je op mijn feestje van Marjet Huiberts en Iris Deppe. Je kan de App van de online Bibliotheek ook gratis downloaden in de appstore enin google play.

Leg een kleed neer midden in de woonkamer (of buiten bij goed weer) en verzamel wat materialen om mee te picknicken. Dat ziet er vast gezellig uit! 

Ga samen met je kind op het kleed zitten en bekijk het e-boek Beestje kom je op mijn feestje.Mik is jarig en er komen allerlei kleurige beestjes op zijn feestje, kun je al die beestjes benoemen? Dat ziet er gezellig uit he? Ga samen met je peuter of kleuter in jullie eigen tuin op zoek naar kleurrijke beestjes.         
                   
Verzamel ze eventueel in een bakje om ze beter te kunnen bekijken. Welke beestjes hebben jullie gevonden? Bekijk de diertjes goed, hoeveel pootjes hebben ze? En wat zouden ze eten? Zien jullie al vlinders?Mogen deze beestjes misschien op je feestje komen? 

Hang buiten vrolijk slingers op en vier de verjaardag in de tuin omringd door alle diertjes en je eigen gezin. We wensen je een hele fijne dag!                                     

Laat je de beestjes wel weer naar hun eigen huis gaan na het feestje?

Wat heb je nodig? 

  • Tablet of laptop
  • Picknickkleed of deken
  • Wat picknick spulletjes uit huis, echt of van speelgoed
  • Een bakje voor de beestjes
  • Slingers Verjaardagshoedje
  • Taart met kaarsjes

 

Download de lesbrief als PDF-bestand: Beestje kom je op mijn feestje?

Deze tip komt van Bianca - Boekstart in de Kinderopvang Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard

Er staan nog veel meer leuke boeken klaar inde Online Bibliotheek