dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 50 | Annie M.G. Schmidt-week 2020: Miauw!

Van 13 tot 23 mei vieren we de Annie M.G. Schmidt-week! Schrijfster Annie M.G. Schmidt hield heel erg van poezen. Daarom staan dit jaar Poes SiepieMinoes en alle andere poezenvrienden in het zonnetje. | Doelgroep: bovenbouw

Wat ga je doen?

Lees het e-book Minoes bij de online Bibliotheek.

In Minoes is de hoofdpersoon een poes die in een mens verandert en voor de keuze komt te staan: terugkeren naar het poezenleven of mens blijven en een toekomst opbouwen met journalist Tibbe. Tijdens het schrijven ging Annie M.G. Schmidt zo in het verhaal op, dat ze op een lenteochtend op handen en voeten onder een struik door kroop om te voelen hoe lekker dat voor een poes moest zijn. Vervolgens werd ze achtervolgd door de hond van de buren.

In Minoes komen heel veel verschillende soorten katten voor. Van de brave huispoes tot de brutale straatkat. Doe de test op bladzijde 10 van de lesbrief en ontdek op wie jij het meest lijkt. In deze lesbrief vind je nog meer leuke doe-tips.

Wat heb je nodig?

Minoesvan Annie M.G. Schmidt in de online Bibliotheek (inloggen met je bibliotheekpas)

Test ‘Op wie lijk jij?’ in de lesbrief van uitgeverij Querido

Download de lesbrief als PDF-bestand: Annie M.G. Schmidt-week 2020: Miauw!

Deze tip komt van Erica - de Bibliotheek op school Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard