dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 67 | Zoeken voor je plezier

De scheve kerstboom

Wie is er nou geen fan van de boeken Waar is Wally? Perfect voor op de bank, onderweg, tijdens of na schooltijd, op de wc en nog honderden plekken. | Doelgroep: onderbouw en middenbouw, maar eigenlijk voor iedereen!

Wat ga je doen?

Bij de bibliotheek zijn tientallen boeken over Waar is Wally te leen.
Zoeken kun je natuurlijk fijn alleen doen, maar het is nog gezelliger om samen er een spelletje van te maken. Stel elkaar de bijvoorbeeld de volgende vragen:

• Ik zie, ik zie..... (bijv. een blauwe auto met pech)
  • Zoek 5 keer iets dat begint met de letter.....  (bijv.B). Je kunt het ook ieder op een papier schrijven.
  • Wie heeft Wally het snelst gevonden in 5 ronden? Zet de timer aan elke keer!
  • Heb je alle Wally’sWenda’s, Tovenaars WittebaardenWoefhondenYllaw (de aardsvijand van Wally achterstevoren gespeld) ook wel G. Spuis genoemd in het Nederlands en De Wally-fanclub gevonden?

Heb je nog geen genoeg van het zoeken? Bekijk dan de app Hidden Folks, 1 maand gratis te proberen voor urenlang zoekplezier. Of kom weer naar de bieb voor nog veeeel meer zoekboeken!

Wat heb je nodig?

• Zoekboeken van bijvoorbeeld Waar is Wally, Charlotte Dematons of nog veel meer.
  • Timer
  • Papier en pen
  • App HiddenFolks

Deze tip komt van Femke - de Bibliotheek op School Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard