dBos Online

Tips van jouw de Bibliotheek op School consulent!

# 51 | Speel het junglespel

Help jij de apen zo snel mogelijk naar de overkant? Speel het spel. | Doelgroep onderbouw, middenbouw, bovenbouw

Wat ga je doen?

Sssjt! Oogjes dicht’ van Tine Mortier gaat het over Tica, een luiaard. Tica wil niet slapen. Ze wil slingeren en lawaai maken.

De hele buurt doet zo geen oog dicht. In het boek zijn veel dieren te zien: kameleons, toekans, kikkers, apen, slangen en krokodillen.Tica slingert aan de lianen en de apen komen een kijkje nemen. Ze steken de rivier over door van krokodil naar krokodil te springen (zonder gepakt te worden).

Teken een krokodil in het water en een liaan (of slangenstaart) aan de rechterkant van de bladzijde. Teken 15 rondjes in de krokodil en 10 rondjes in de liaan (slangenstaart) of print het printblad uit.

Pak een dobbelsteen en twee verschillende kleuren pionnen.

Je speelt dit spel met zijn tweeënDe jongste speler mag beginnen. Gooi de dobbelsteen en loop zoveel stapjes met je pion als de dobbelsteen aangeeft. Dan is de andere speler aan de beurt. Wie is als eerste over de krokodil gelopen en tot boven in de liaan geklommen?

Wil je weten hoe het afloopt met Tica? Koop het boek in de boekhandel of leen het bij Bibliotheek Kennemerwaard.

Wat heb je nodig?

Een dobbelsteen, papier/potlood of het printblad, twee verschillende kleuren pionnen.

Printblad:‘Printblad bij Jungle’

Download de lesbrief als PDF-bestand: Speel het junglespel

Deze tip komt van Angela - de Bibliotheek op School Consulent, Bibliotheek Kennemerwaard