Direct naar de inhoud

Cultureel Bergen

De wereld van kunst en cultuur

Cultureel magazine op RTV 80 en Flessenpost

Theatermaker Maya Link zet bijzondere gasten en actuele onderwerpen uit de wereld van kunst en cultuur in de spotlights tijdens het nieuwe televisieprogramma van Cultureel Bergen. We bezoeken makers en organisatoren en tonen nieuwe initiatieven in een ca. 25 minuten durend programma. Waar in tijden van corona de voordeuren sluiten, nemen wij u vanuit uw huiskamer mee voor een kijkje áchter de schermen. De kunsten gaan door!

Afgelopen uitzending

Cultureel Bergen afl 9 - 23 oktober 2020

In aflevering 9 is Cultureel Bergen te gast bij de Bibliotheek in Bergen, waar presentatrice Maya Link spreekt met Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard  over de betekenis van de bibliotheek in een digitale samenleving.

Andere onderwerpen zijn: 

Cultureel Bergen is te gast op landgoed Vogelwater bij de Grande Dame van de poëzie, in Bergen geboren en getogen Elly de Waard. Op haar grasmaaier en vanuit haar huis waar ze sinds 1973 woont, vertelt ze over haar jaren als popjournalist waar ze de groten der aarde interviewde zoals Bowie en Zappa en later in haar loopbaan voorvechtster werd van de lyrische poëzie.

Ook gaat Cultureel Bergen op pad met  DJ Dimitri Kneppers, de veteraan onder de House DJ’s. waar hij herinneringen ophaalt over de beginjaren van zijn loopbaan in disco’s en andere gelegenheden in Bergen, zoals Discotheek de Rainbow en Duinvermaak. In Duinvermaak kunnen ze nog steeds navertellen wat een optreden van Dimitri teweegbracht. Vervolgens nemen we een kijkje in het atelier van beeldend kunstenaar Ron Moret in Schoorl, die met ijzeren inzet de beelden naar zijn hart maakt.

 

Eerdere uitzendingen:

Cultureel Bergen afl 1 - 15 mei 2020

Cultureel Bergen afl 4 - 19 juni 2020

Cultureel Bergen afl 7 - 18 september 2020

Cultureel Bergen afl 2 - 22 mei 2020

Cultureel Bergen afl 5 - 3 juli 2020

Cultureel Bergen afl 8 - 2 oktober 2020

Cultureel Bergen afl 3 - 5 juni 2020

Cultureel Bergen afl 6 - 17 juli 2020

Cultureel Bergen wordt mogelijk gemaakt door gemeente Bergen en is een initiatief van het Cultureel Bergens Platform.

De regie van Cultureel Bergen is in handen van Marcus van Hoorn. Redactie en productie worden verzorgd door Hans Langeree,  Sies Vrasdonk, Monique van Zelst en Martina Koolwijk en andere leden van het Cultureel Bergens Platform.

Het Cultureel Bergens Platform wordt gevormd door 13 organisaties in gemeente Bergen die zich inzetten voor een levendig kunst- en cultuurklimaat in Bergen. Dat zijn Abdij van Egmond, Bibliotheek Kennemerwaard, Cinebergen, KCB, Kranenburgh/Sterkenhuis, Kunst10Daagse, Stichting Los Zand, Slotkwartier/culturele instellingen Egmond, Erfgoedplatform BES, International Holland Music Sessions (IHMS), Woodlands Festival, VVV Hart van Noord-Holland, SchoK.