UPDATE 31 maart: Al onze vestigingen zijn tijdelijk gesloten & activiteiten tot 1 juni zijn geannuleerd.

Alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn conform de richtlijnen van de overheid tijdelijk gesloten. Je kunt de geleende materialen in huis houden, uiteraard rekenen we geen boetegeld.

Wat betekent dit voor onze dienstverlening

  • Inleveren is tijdelijk niet mogelijk. 

  • Alle geleende materialen zijn door ons verlengd. Wil je weten tot wanneer je materialen precies verlengd zijn log dan in via Mijn Bibliotheek. Of kijk in de bibliotheek wise app. Heb je vragen over de verlening van je materialen neem dan contact op met de klantenservice.

  • Je reserveringen kan je op dit moment niet ophalen, maar ze blijven wel voor je klaar staan.

  • Een nieuwe reserving plaatsen is op dit moment niet mogelijk.

  • Alle activiteiten tot 1 juni zijn afgelast, heb je een kaart gereserveerd, dan krijg je hierover bericht.

  • Online lid worden is nog steeds mogelijk, dat kan hier. Je kunt dan direct gebruik maken van www.onlinebibliotheek.nl waar je e-books en luisterboeken kunt lenen.

Meest gestelde vragen:

Zijn de vestigingen gesloten?

Alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard zijn conform de richtlijnen van de overheid tijdelijk gesloten.

Kan ik wel komen studeren in de Bibliotheek?

Nee, alle vestigingen zijn gesloten. Ook studeren is daarom niet mogelijk.

Ik heb nog boeken thuis liggen, kan ik die inleveren?

Alle vestigingen zijn momenteel gesloten. Je kunt de boeken gewoon thuis houden. We rekenen uiteraard geen boetegeld. Ook andere materialen kun je voorlopig thuis houden. Alle materialen die zijn uitgeleend zijn door ons verlengd. Via de bibliotheek Wise app of via "Mijn Bibliotheek" krijg je inzicht in jouw nieuwe inleverdatum. 

Ik heb een boek gereserveerd, blijft deze wel staan?

Gereserveerde boeken in de momenteel gesloten vestigingen worden niet weggehaald, deze kun je gewoon ophalen zodra de betreffende vestiging weer open is.

Ik zou naar een activiteit gaan, gaat deze door?

Alle activiteiten tot 1 juni zijn geannuleerd, iedereen krijgt zijn geld terug of een tegoedbon. Sommige activiteiten zijn verplaatst. Mocht je hierover nog geen bericht hebben ontvangen, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Hoe werkt het lenen van e-books en/of luisterboeken?

De Online Bibliotheek is landelijk georganiseerd en is een onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek. Voor het lenen van e-books heb je een abonnement van een openbare bibliotheek nodig. 

Voor jeugdleden tot 18 jaar is het abonnement bij Bibliotheek Kennemerwaard gratis en voor leden v.a. 18 jaar hebben wij al een abonnement voor € 4,75 per maand. De inschrijfkosten zijn tijdelijk € 0,00 (normaal zijn deze € 5,00). Met het Mini abonnement kun je wel beperkt naar luisterboeken luisteren, maar geen e-books lenen.

Lid worden kan gewoon online. Met het tijdelijke nummer en het wachtwoord, dat tijdens het inschrijven wordt gemaakt, kun je inloggen op onze website, via mijn menu, vervolgens kun je je registreren bij de Online Bibliotheek. Kies er voor om in te loggen met het (tijdelijke) nummer en niet met het emailadres. Hou er rekening mee dat een emailadres bij de Online Bibliotheek maar één keer mag voorkomen. Als er dus meerdere leden uit één gezin digitaal willen lenen, zijn er meerdere mailadressen nodig. Met één account kan er wel op verschillende apparaten worden gelezen. 

 

Op de site van de Online Bibliotheek www.onlinebibliotheek.nl wordt duidelijk uitgelegd hoe het precies werkt. Ook zij zijn in deze situatie overbelast en hou dus rekening met enige stagnatie. 

Voor niet leden is er een beperkt aantal titels luisterboeken beschikbaar. 

 

Meer informatie

Voor vragen kun je terecht bij de klantenservice:

 of bel 072 – 515 66 44.

We houden je op de hoogte via deze link: www.bknw.nl/coronavirus of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de werkzaamheden en bezetting van onze klantenservice 

Van maandag t/m vrijdag zijn wij van 9.00 tot 17.00 telefonisch bereikbaar en proberen wij zoveel mogelijk de mail en de WhatsApp berichten te beantwoorden. Het kan zijn dat de wachttijd wat langer is dan gebruikelijk. Hiervoor onze excuses. 

We hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie.