De bibliotheek is open!

Update 18 januari: De bibliotheken zijn open, en activiteiten worden langzaam weer opgestart. Iedereen kan bij ons terecht voor het lenen en terugbrengen van boeken, en voor advies over digitale vraagstukken zoals het plannen van een afspraak voor een coronaprik. Bekijk voor ieder bezoek de actuele openingstijden op de website. Blijf gezond en wees lief voor elkaar! 

Een bezoek aan de bibliotheek 

Je kunt de bibliotheek bezoeken voor het uitzoeken, lenen en inleveren van materialen. Wel is het bezoek aan maatregelen gebonden. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande basismaatregelen. We vertrouwen op je medewerking. 

  • Blijf thuis als je klachten hebt als: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.
  • Blijf thuis als iemand uit jouw huishouden koorts heeft en of benauwdheidsklachten.
  • Bescherm jezelf en anderen, geef elkaar de ruimte. 1,5 meter is een veilige afstand.
  • Was vaak en goed je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • Het dragen van een mondkapje in de bibliotheek is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.
  • Volg de aanwijzingen van medewerkers van de bibliotheek altijd op.

Voor een bezoek aan de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard is het tonen van een corona toegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs) niet nodig. Bibliotheken hebben een doorstroom- en verblijfsfunctie. Bezoekers hoeven daarom géén coronatoegangsbewijs te tonen. Wel is het verplicht om een mondkapje te dragen als je de bibliotheek binnenkomt, je van a naar b beweegt. Nieuw is dat als je gaat zitten ook het mondkapje moet blijven dragen.

 

Wanneer is mijn bibliotheek open?

De openingstijden zijn aangepast i.v.m. de harde lockdown. Bekijk hier het actuele overzicht van de openingstijden per vestigingEr zijn tijden waarop het rustig is in de bibliotheek. Wil je de bibliotheek dan bezoeken? Neem contact op met de klantenservice. Zij vertellen je wanneer je de bibliotheek het beste kunt bezoeken.

Samen met jou – onze leden en bezoekers – nemen wij zo onze verantwoordelijkheid voor het op een veilige en prettige manier kunnen bezoeken van de bibliotheek. We bedanken je voor je begrip en medewerking en zien je graag in een van onze vestigingen!


Veelgestelde vragen

Wanneer is de bibliotheek open? 

De actuele openingstijden van onze vestigingen zijn hierte vinden.

Gaan de geplande activiteiten gewoon door? 

De activiteiten worden weer langzaam opgestart. Bekijk de activiteiten-agenda wat er wanneer doorgaat. De inloopspreekuren waarbij je 1-op-1 kan worden geholpen gaan door. Aanmelden is (meestal) nodig. 

Ik behoor tot de kwetsbare groep, ik kan niet langs komen. Wel wil ik graag lenen, kan dat? 

Je kunt gebruik maken van service de Bibliotheek aan Huis. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Een vrijwilliger neemt vervolgens contact met je op en komt op een afgesproken moment boeken aan huis brengen.

Kan ik mijn materialen inleveren? 

Ja, alle vestigingen zijn open, je kunt jouw geleende materialen gewoon inleveren. Dit mag ook een andere vestiging zijn, dan waar je materialen vandaan komen.

Wanneer moet ik mijn boeken weer inleveren? 

Check de uitleentermijn door in te loggen in Mijn Bibliotheek of via de gratis bibliotheek Wise app. Hier zie je wanneer de boeken uiterlijk weer terug moeten naar de bibliotheek.

Kan ik vanuit huis materialen reserveren? 

Ja, dat kan. Dit kan via de bibliotheek Wise app. Of je kunt inloggen in Mijn Bibliotheek via onze website.

Kan ik printen of kopiëren?

Ja, dit is mogelijk. Vraag aan de medewerker om informatie bij binnenkomst.  

Kan ik gebruikmaken van een studie- of werkplek? 

Ja, dit is mogelijk. Reserveren is niet nodig. Het is weer verplicht om een mondkapje te dragen als je de bibliotheek binnenkomt, je van a naar b beweegt én als je zit. 

Kan ik gebruikmaken van de leestafel?

Ja, dat is mogelijk. Mits er plek beschikbaar is en elkaar voldoende ruimte wordt gegeven. Het is weer verplicht om een mondkapje te dragen als je de bibliotheek binnenkomt en je van a naar b beweegt én als je zit. 

Meer informatie

We houden je op de hoogte via: www.bknw.nl/corona of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voor vragen kun je terecht bij de klantenservice (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en zaterdag van 12.00 - 15.00 uur):

of bel 072-515 66 44 | WhatsApp: 06-124 165 84