Toegang tot diverse databanken

In de bibliotheek, en soms ook vanuit huis, kun je verschillende online databanken gratis gebruiken.

 

Als bibliotheeklid heb je tijdelijk toegang tot de verdiepende bronnen in databank BSL (Springer/Nature) met wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.Deze verdiepende bronnen gaan over uiteenlopende onderwerpen en zijn interessant voor: mensen die  wetenschappelijke of inhoudelijke achtergrond willen bij hun vak, onderzoek of de actualiteit (Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, Jeugd & Co).

Hieronder het overzicht van de databanken en de internetpagina's die tijdelijk in de bibliotheek en/of thuis gratis te raadplegen zijn.


BSL

o.a. Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn verschillende naslagwerken over de zorg opgenomen. 

Inloggen bij BSL


Junior Einstein

junior einsteinJunior Einstein biedt een aantrekkelijke en complete online oefenomgeving, die perfect aansluit bij het onderwijs op de basisschool. Kinderen kunnen alle vakken zelfstandig oefenen op hun eigen niveau.

Junior Einstein is beschikbaar in de bibliotheek én thuis.

Junior Einstein

 

  

 

 

 


Consumentengids

Consumentenbond

Alle tests en onderzoeken uit de Consumentengids zijn gratis te bekijken op de computers in de bibliotheek.

 

 

   

 


DBNL

dbnllogo nieuw

Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse letteren is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Deze is beschikbaar op de computers in de bibliotheek.

  

 


Literom

literom1

Compleet overzicht boekrecensies

Tienduizenden artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur. Allemaal verschenen in de periode na 1900 in een groot aantal Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen. Een compleet overzicht van boekrecensies voor de gebruikers van bibliotheek en schoolmediatheek.

In Literom zijn artikelen opgenomen uit Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Literom wordt dagelijks bijgewerkt en is ook voor thuisgebruik beschikbaar.

Literom 

 


Uittrekselbank

uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 360 auteursportretten

De Uittrekselbank is beschikbaar op de computers in de bibliotheek, én thuis.

Uittrekselbank

 

 

 

 


Delpher

delpher2

1 Miljoen historisch boeken, kranten en tijdschriften.

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor iedereen gemakkelijk te maken. Beschikbaar in de bibliotheek én thuis.

Delpher » Kranten, Boeken & Tijdschriften

 

 

 


Muziekwebluister is dé muziekbibliotheek van Nederlandmuziekweb payoff 90 banner

De catalogus van Muziekwebluister biedt ruim 6 miljoen nummers die gratis te beluisteren zijn.
Binnen de bibliotheek is alles volledig te beluisteren. Thuis kun je op www.muziekweb.nl naar fragmenten van 30 seconden luisteren en alle muziekinformatie terugvinden.

 

 

 

 

  

 


Slimme Nieuwslezer

slimmenieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. 
Speciaal gemaakt voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en graag wil leren.

 Je kunt de Slimme Nieuwslezer in de bibliotheek maar ook thuis gebruiken.

Slimme Nieuwslezer

 

  

  


 Oefenen.nl

oefenen.nl

Via Oefenen.nl kan je oefenen met lezen, schrijven, rekenen en internetten.

Tegelijkertijd leer je over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

Oefenen.nl

 

 


Bereslim

bereslimmeboeken

Kinderen kunnen digitale prentenboeken bekijken en beluisteren via Bereslim: korte filmpjes met geluid,
gebaseerd op bekende kinderverhalen.

Nu ook thuis beschikbaar! 

Bereslim

 

 


De Voorleeshoek

DeVoorleeshoekIn de filmpjes van De Voorleeshoek worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek. Het gaat om boeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Nu ook thuis beschikbaar

> De Voorleeshoek

 

 


Klokhuis

klokhuis logo 3Terwijl kinderen op televisie bediend worden met hapklare informatie, worden ze op de Klokhuis website uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan. Dat noemen we: van consumeren naar creëren! Veel onderwerpen kun je goed uitleggen met een filmpje, maar sommige onderwerpen moet je 'zelf doen' om ze te kunnen begrijpen. Dat is precies waar de Klokhuis website voor wordt ingezet.

 

  

 

 


 Theorie.nl

theorie.nl

Via Theorie.nl kun je oefenen voor je CBR theorie-examen, in de bibliotheek maar nu ook thuis te gebruiken!

Theorie.nl

 

 


Het Financieele Dagblad

 

266px logo het financieeledagblad svg.png.rendition.384.614

Via de Openbare Bibliotheken in Nederland heeft u toegang tot artikelen op Het Financieele Dagblad die 3 dagen of ouder zijn.

> Het Financieele Dagblad

 

 

 

 

 


Ook zijn er op het gebied van Overheid, Nederlands leren, Inburgeren, Makkelijk leren een aantal websites gratis beschikbaar.