In de bibliotheek, en soms ook vanuit huis, kun je verschillende online databanken gratis gebruiken.

 

Ook bieden wij Pressreader aan, waar je ook thuis gebruik van kunt maken.

Hieronder een overzicht van de databanken en de internetpagina's die in de bibliotheek en/of thuis gratis te raadplegen zijn

Pressreader

pressreadervoorwebsite1.png

Meer dan 2300 kranten en 1200 tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen zijn in de bibliotheek te lezen via PressReader. Fulltext, actueel en met een archief tot 90 dagen.

PressReader is te vinden op de publiekspc’s in al onze vestigingen, maar je kunt ook de app installeren op je smartphone of tablet. Dan kun je publicaties van PressReader later thuis of onderweg lezen. Het enige dat je daarvoor moet doen, is eens per week PressReader gebruiken in de bibliotheek.

 


Winkler Prins Studie

winkler prins studieWaar vind je betrouwbare informatie over allerlei onderwerpen, van beroemde ontdekkingsreizigers tot boterbloemen? Een onafhankelijk en veilig begin is de Winkler Prins Encyclopedie. De Winkler Prins Studie is voor kinderen vanaf 10 jaar. Je kunt Winkler Prins Encyclopedie gratis gebruiken in de bibliotheek en thuis

 Winkler Prins Studie


Winkler Prins junior

winkler prins juniorWaar vind je betrouwbare informatie over allerlei onderwerpen, van beroemde ontdekkingsreizigers tot boterbloemen? Een onafhankelijk en veilig begin is de Winkler Prins Encyclopedie. De Junior Winkler Prins is voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt Winkler Prins Encyclopedie gratis gebruiken in de bibliotheek en thuis

Winkler Prins Junior

 


Junior Einstein

junior einsteinJunior Einstein biedt een aantrekkelijke en complete online oefenomgeving, die perfect aansluit bij het onderwijs op de basisschool. Kinderen kunnen alle vakken zelfstandig oefenen op hun eigen niveau.

Junior Einstein is beschikbaar in de bibliotheek én thuis.

Junior Einstein

 

  


Consumentengids

consumentenbond logo 250

Alle tests en onderzoeken uit de Consumentengids zijn gratis te bekijken op de computers in de bibliotheek.

 (tijdelijk niet optimaal beschikbaar)

 

   


 

DBNL

dbnllogo nieuw

Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse letteren is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag. Deze is beschikbaar op de computers in de bibliotheek.

  


Literom

literom1

Compleet overzicht boekrecensies

Tienduizenden artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur. Allemaal verschenen in de periode na 1900 in een groot aantal Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen. Een compleet overzicht van boekrecensies voor de gebruikers van bibliotheek en schoolmediatheek.

In de Literoms zijn artikelen opgenomen uit Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen.
De Literoms worden dagelijks bijgewerkt en zijn nu ook voor thuisgebruik beschikbaar. 
Literom


Uittrekselbank

uittrekselbank

 In de Uittrekselbank vind je meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 360 auteursportretten

De Uittrekselbank is beschikbaar op de computers in de bibliotheek, én thuis.

 Uittrekselbank

 

 


Uittrekselbank Jeugd

uittrekselbank jeugdIn de UittrekselBank Jeugd vind je meer dan 700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 110 auteursportretten

De Uittrekselbank jeugd is beschikbaar op de computers in de bibliotheek, én thuis.

Uittrekselbank jeugd

 

 


Delpher

delpher2

1 Miljoen historisch boeken, kranten en tijdschriften.

In Delpher vind je miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften die je allemaal woord voor woord kunt doorzoeken. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Ze worden hier onder één knop aangeboden om het vinden van informatie voor iedereen gemakkelijk te maken. Beschikbaar in de bibliotheek én thuis.

 

 


Muziekweb

muziekweb payoff 90 banner

Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. De catalogus biedt ruim 6 miljoen nummer die gratis te beluisteren zijn.
Muziekweb is voorlopig alleen beschikbaar in de bibliotheek.

 

  


Slimme Nieuwslezer

slimmenieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. 
Speciaal gemaakt voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en graag wil leren.

 Je kunt de Slimme Nieuwslezer in de bibliotheek maar ook thuis gebruiken.

Slimme Nieuwslezer

 

  


 Oefenen.nl

oefenen.nl

Via Oefenen.nl kan je oefenen met lezen, schrijven, rekenen en internetten.

Tegelijkertijd leer je over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

 

 


Bereslim

bereslimmeboeken

Kinderen kunnen digitale prentenboeken bekijken en beluisteren via Bereslim: korte filmpjes met geluid,
gebaseerd op bekende kinderverhalen.

Nu ook thuis beschikbaar! 

Bereslim


De Voorleeshoek

DeVoorleeshoekIn de filmpjes van De Voorleeshoek worden actuele prentenboeken voorgelezen. Het verhaal wordt ondersteund door de afbeeldingen uit het boek en door klassieke muziek. Het gaat om boeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Nu ook thuis beschikbaar

De Voorleeshoek


Klokhuis

klokhuis logo 3Terwijl kinderen op televisie bediend worden met hapklare informatie, worden ze op de Klokhuis website uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan. Dat noemen we: van consumeren naar creëren! Veel onderwerpen kun je goed uitleggen met een filmpje, maar sommige onderwerpen moet je 'zelf doen' om ze te kunnen begrijpen. Dat is precies waar de Klokhuis website voor wordt ingezet.

 

  


Theorie.nl

theorie.nl

Via Theorie.nl kun je oefenen voor je CBR theorie-examen, in de bibliotheek maar nu ook thuis te gebruiken!

Theorie.nl


Financieel Dagblad

FDlogoVia de Openbare Bibliotheken in Nederland heeft u toegang tot artikelen op FD.nl die 3 dagen of ouder zijn.

Financieel Dagblad

 

 


Van Dale

vandaleHet Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, of kortweg de Van Dale, is het bekendste verklarende woordenboek van het Nederlands. De recentste uitgave, de vijftiende, is in 2015 verschenen en bestaat uit drie delen.

Je kunt de online versie nu ook thuis inzien.

Van Dale

 

 

DocsOnline

docsonline logoDe Openbare Bibliotheek  heeft uit de collectie van DocsOnline 20 documentaires geselecteerd over actuele onderwerpen. Indien u lid bent van de Bibliotheek dan zijn deze films vrij toegankelijk. In de boekencollecties van de Bibliotheek zijn veel titels over dezelfde onderwerpen te vinden.

 

DocsOnline

 


Ook zijn er op het gebied van Overheid, Nederlands leren, Inburgeren, Makkelijk leren een aantal websites gratis beschikbaar.