Muziekweb, de grootste muziek collectie

muziekweb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Met je bibliotheekpas kun je muziek via Muziekweb lenen.

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Het doel is om muziek en de informatie over muziek voor iedereen laagdrempelig aan te bieden. Muziekweb heeft sinds 1961 een collectie opgebouwd van 600.000 cd's, 300.000 lp's en 30.000 muziek-dvd's (dat is samen goed voor zo'n zeven miljoen tracks!). De site is een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht, en een ideale plek om meer muziek te leren kennen.

Lenen bij Muziekweb

Bibliotheekleden kunnen zich via de website van Muziekweb aanmelden. Vervolgens kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week materialen via MuziekWeb aanvragen. De gevraagde cd, lp of muziek-dvd wordt naar Bibliotheek Kennemerwaard verstuurd (voorkeurlocatie geef je zelf aan). Je ontvangt een e-mail zodra het materiaal klaar ligt. Let op: aan het lenen bij Muziekweb zijn kosten verbonden.

Ga naar Muziekweb.nl

Kosten Muziekweb