banner vakantiebiebVakantie

Het wordt het cadeautje van de bibliotheek genoemd: de VakantieBieb. Voor ieder die nu de bibliotheek voor zich ziet met tropische temperaturen, displaytafels vol boeken die speciaal zijn uitgezocht voor op reis of om te lezen op het strand, en met bibliothecaressen die in vrolijke zomerse kledij ronddansen met bloemenkettingen om: ik bedoel hiermee de app. Al komt dat vakantie beeld van de bibliotheek wel redelijk dicht bij de werkelijkheid (op de bloemenkettinkjes na).

Cadeautje

Hoewel de papieren boeken ook als warme broodjes over de toonbank gaan - vooral aan de start van de vakantie was de reserveringslijst gigantisch- zijn er ook mensen die niet al te veel kunnen meesjouwen op hun reis. En dan zijn e-books natuurlijk ideaal.

Als lid van de bieb kan je e-books downloaden en meenemen op je e-reader, tablet of op je smartphone. Dat zijn dan wel boeken die na drie weken komen te vervallen en dan moet je ze weer opnieuw inladen. Lastig dus als je even lekker internetloos op doorreis wilt zijn. Maar daar is in de vakantieperiode iets op bedacht. Een app. Met een kleine selectie boeken voor jong en oud.

Keuzes of alles lezen?

De VakantieBieb is een app die je makkelijk op je telefoon kan zetten, of je nu een Iphone of een Android mobiel hebt. En het mooie is, de app is voor iedereen. Je hoeft alleen even in te loggen met een e-mail adres. Ik heb momenteel "Het Meisje Uit De Trein" van Irma Joubert open staan. Een roman die zich afspeelt ten tijden van de tweede wereldoorlog. Maar ik ben ook nieuwsgierig naar "De Erfgenamen - Het geheim van Ji 1" van Pierre Grimbert.

Suzanne Vermeer, Kiki van Dijk, Marion Pauw of een klassieker van Agatha Christie, ze staan er bij. Opvallend veel vrouwelijke auteurs. Maar ook een enkele man is te vinden, bijvoorbeeld Hugo Borst die verhaal doet over zijn dementerende moeder in zijn boek "Ma".

Ik geef toe dat ik ook wat van de kinderboeken op mijn digitale boekenplank heb gezet. Ook hier zitten prachtschrijvers tussen zoals de bekende Paul van Loon, Anna Woltz, Maren Stoffels, en Mirjam Oldenhave. Een mix van klassiekers en van nieuwe titels die ik voortdurend op onze reserveringslijsten voorbij zie komen.

Tijd voor vakantie!

Een aanrader dus voor ieder die nog op vakantie gaat, of wellicht lekker in de eigen tuin wil genieten van een digitaal verhaal. De boeken staan nog in de app van 1 juli tot 31 augustus, dus je hebt nog een maandje de tijd om heerlijk te lezen. En mocht je liever de papieren versie van de boeken in handen hebben, dan kan je die gewoon komen halen bij ons in de bieb. Wij zijn dan misschien niet zelf op vakantie, maar we halen de vakantie wel in de bieb.

Alleen die zomerse bloemenkettinkjes missen we nog.

Amber

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief