Train is een rockband uit San Francisco, Californië.
In 1997 trad de groep op in het voorprogramma van groepen als Blues Traveler, Barenaked Ladies en Counting Crows. In 1998 verscheen hun naar zichzelf vernoemde debuutalbum, dat poprock bevatte. Van het debuutalbum werden in thuisland Amerika één miljoen exemplaren verkocht.
De doorbraak van de band kwam met het tweede album Drops of Jupiter uit 2001. Vooral de gelijknamige single wordt wereldwijd een grote hit. Het leek erop dat de band een eendagsvlieg zou blijven. Na Drops of Jupiter scoorden ze geen hit meer, tot in 2010. Met de single Hey, Soul Sister scoorde de band zelfs een nummer 1-hit in Nederland. Sindsdien gaat het weer goed met de band en in 2012 scoren ze met de single Drive By, de eerste single van het album California 37, weer een top 10 hit. In 2013 volgden de hits Bruises en Mermaid.

train


De band is vaak beschimpt. De Amerikanen schrijven altijd liedjes die je meteen kunt meezingen en waarvan je denkt dat je ze al gehoord hebt. ‘Waar is de eigen smoel?’, schreef Muziekweb al in 2001.
Toen maakte de band nog rock in de geest van Counting Crows. Het nieuwe album a girl a bottle a boat van Train wordt op 27 januari uitgebracht.
Op dit nieuwe album horen we vooral dance-ritmes en verwijzingen naar disco en r&b. Heel iets anders dus, maar Train komt er goed mee weg. De band scoorde in hun loopbaan een paar gigantische hits, maar dat hadden er meer kunnen zijn.


Met dit 10e studioalbum laat de band wederom zien nog steeds muziek te kunnen maken die mensen inspireert. “Elk album waar ik aan heb meegewerkt kent in het ontwikkelingsproces pieken en dalen. Iedere keer weer het leven van mensen beïnvloeden met je muziek is een haast onmogelijke taak. Maar als het dan toch weer lukt zijn alle bloed, zweet en tranen het meer dan waard”, zegt zanger Pat Monahan, "A Girl A Bottle A Boat is tot nu toe misschien wel het leukste album geweest om aan te werken”. Het album staat vol met feel-good liedjes die speels en met veel plezier gebracht worden en dat is te horen!

Je kunt dit album via onze website reserveren.

Anita

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief