Witte wereld

Met het huidige gebrek aan sneeuw in de winter, word ik ik deze periode gauw verleid door tv-series die zich in een witte wereld afspelen. Pak de serie Rebecka Martinsson bij ons van een plank en je weet wat ik bedoel. Ondanks het omslag bleek de eerste aflevering zich overigens in de zomer af te spelen. Maar uiteindelijk worden met de vier afleveringen alle seizoenen aan gedaan. Bij de tweede aflevering zat ik er midden in. En werd ik door veel meer betoverd.

Asa Larsson

Rebecka Martinsson is een serie gebaseerd op de boeken van Asa Larsson. Er bestaat overigens nog een vijfde boek in de reeks dat apart is verfilmd als Sunstorm met een andere hoofdrolspeelster. Deze film is ook aan te vragen bij de bibliotheek. Larsson studeerde rechten in Uppsala en werkte als fiscaal juriste. In die zin is Martinsson sterk op haar eigen ervaring gebaseerd. Rebecka is fiscaal juriste voor een advocatenkantoor in Stockholm. Juist als zij tot een volledige partner in het kantoor wordt gepromoveerd, moet ze naar de uitvaart van een vriendin in het dorp in Noord Zweden waar haar wortels liggen. Ze komt er al gauw achter dat haar vriendin vermoord is en begint in samenwerking met lokaal agente Anna-Maria een onderzoek.

Impact

Elke aflevering duurt anderhalf uur en betreft een apart misdrijf. Een beetje vergelijkbaar met series als Vera, Shetland en Hinterland zowel qua opnamekwaliteit als karakteruitwerking, rol van de natuur/omgeving en langzame opbouw. Het gaat in feite niet zozeer om het raadsel van het misdrijf en hoe ingenieus het ontrafeld wordt, maar met name om de sfeer en de impact op de betrokkenen. De eerste aflevering deelt aan het eind meteen al enorme emotionele klappen uit. Hoofdrolspeelster Ida Engvoll ken je mogelijk al uit series als The Bridge, Den Fördömde of Beck. Bepaald niet alleen een mooi gezicht als in vele Amerikaanse series. Zij gaat echt de diepte in. En trekt je mee ...

Raoul

Reserveer Rebecka Martinsson in onze catalogus

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief