star wars vs 2Als kind heb ik ooit flarden van de originele Star Wars films gezien,  maar het kon mij niet grijpen. Als tiener ben ik naar de bioscoop geweest om episode 1 van de prequel trilogie te gaan kijken, maar wat een draak van een film vond ik dat. Sindsdien heb ik nooit meer omgekeken naar Star Wars, maar het begon aan me te trekken. Mijn zoontje van 5 heeft natuurlijk nog nooit een film gezien, maar is wel gek van Star Wars Lego en alles waar maar een Storm Trooper op staat. Naast wat Lego hebben we dan ook de schoolbeker en het ondergoed in huis. Sinds Disney in 2012 Lucasfilm heeft overgenomen en er weer nieuwe Star Wars films worden gemaakt hoor ik enthousiaste verhalen van vrienden en collega's. Dus had ik mezelf voorgenomen het nog een kans te geven.

Rogue One

Het leek me het beste met Star Wars: Rogue One te beginnen omdat het zich voor de originele trilogie afspeelt. Met lichte tegenzin stopte ik de disc in de DVD-speler. Maar dat gevoel draaide zich al snel om in opwinding. Het voelt als een ouderwetse avonturenfilm, maar is natuurlijk met hedendaagse technieken opgenomen en ziet er daarom supergelikt uit. De reden dat Star Wars mij nooit boeide was omdat het zich in de ruimte afspeelde. Logisch natuurlijk met Science Fiction, maar als er weinig aards herkenbare dingen in een film zitten haak ik af. Eigenlijk valt dat in Star Wars hartstikke mee. De verschillende planeten hebben een feel van de aarde en dat in combinatie met de prachtige ruimteschepen, bijzondere figuren en vette actie maken het voor mij een prima mix. Verbazingwekkend genoeg vond ik het niet alleen een goede film, maar heb ik er echt onwijs van genoten. De film vult het gat tussen de twee trilogieën, dus ik kan me voorstellen dat het voor fans nog toffer is om nu antwoorden te krijgen en veel herkenbare dingen terug te zien. Maar ook als Star Wars je dus nooit geïnteresseerd heeft, kun je het zeker weten uitproberen.

 

The Force Awakens

Nadat ik in Rogue One gezien heb hoe Princess Leia de blauwdruk van de Death Star in handen heeft gekregen, wilde ik graag Star Wars: The Force Awakens zien. Aangezien dit zich na de originele trilogie afspeelt, zou ik wat informatie missen. Omdat ik geen zin had om de oude films eerst te gaan kijken, heb ik een samenvatting van beide trilogieën op YouTube bekeken. Nu ben ik helemaal op de hoogte van het verhaal tot dusver en was ik klaar voor deel 7 in de Star Wars saga. ook deze film heeft weer dezelfde vibe van een heerlijk ouderwets avonturenverhaal, maar dan modern in beeld gebracht. De film kreeg wel de kritiek veel op Star Wars IV te lijken, maar daar had ik geen last van natuurlijk. In dit deel komen de personages uit de eerdere Star Wars films weer terug: Princess Leia, Han Solo en nog even Luke Skywalker. Maar ook de nieuwe personages Finn en vooral Rey zijn interessant genoeg om het verhaal te dragen. Daarbij is BB8 een coole robot die een belangrijke rol heeft in dit geheel. De film draait om het bemachtigen van een kaart waarop te zien is waar Luke Skywalker te vinden is. Uit het verslagen keizerrijk is namelijk de First Order ontstaan die dood en verderf zaaien in het sterrenstelsel. De rebellen zijn daarom op zoek naar de laatste Jedi en dat is Luke Skywalker. Laat de volgende episode nu net The Last Jedi heten. Ik kan inmiddels niet wachten om die ook te zien.Ook al heb ik de originele trilogie nu nog steeds niet in zijn geheel gezien, twijfel ik er niet aan dat ik er ooit met mijn zoon voor ga zitten.

Wil je ook de twee nieuwste Star Wars  films die onder de vlag van Disney zijn gemaakt bekijken, reserveer die dan hier:
Star Wars: Rogue One
Star Wars: The Force Awakens


Joey

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief