"Hello, Agent Cooper. I'll see you again in 25 years."

Aldus Laura Palmer in Twin Peaks - A limited event series. In de eerste aflevering van het langverwachte vervolg op de hitserie uit de jaren '90 beginnen we meteen waar we in 1991 geëindigd zijn.
De vraag wie Laura Palmer vermoordt heeft hoeft niet meer beantwoord te worden, maar FBI-agent Dale Cooper zit nog altijd in de Red Room, terwijl zijn alter ego dood en verderf zaait in de echte wereld.


twinpeaks

"A damn fine cup of coffee"

Ik begon aan de serie met enorm hoge verwachtingen en kon niet wachten tot Dale eindelijk weer een reële kop koffie tot zich kon nemen.
De oorspronkelijke serie van David Lynch en Mark Frost was behoorlijk surrealistisch en voor een in 1991 achttienjarige best lastig soms. Op m'n 45e is het vervolg niet bepaald simpeler geworden ;)
Ik zal geen spoilers verklappen, maar ik geloof niet dat ik aflevering 8 ooit zal begrijpen.
Wat echt wel weer hoort bij deze serie!

Memorabele momenten

Oude en nieuwe gezichten, de muziek, het is een feestje om naar deze serie te kijken. De meest memorabele scène zit in aflevering 15, een kort telefoongesprek tussen Deputy Chief Tommy 'Hawk' Hill en Margaret Lanterman (de Log Lady). Pak je zakdoeken en wees voorbereid op koude rillingen.

Zet je koffie en cherry pie maar klaar

De dvd-box is besteld, je kunt de box al reserveren!

Sanneke

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief