Lindegracht en Hofje van SplinterLindegracht en Hofje van Splinter

Zin om te wandelen!

Na wandelingen in de Oudorperhout en door de natuur in en bij de binnenstad van Alkmaar werd er op 20 juni weer gewandeld!
Op woensdag 20 juni kwamen er ruim vijftig mensen naar het startpunt van de Stadswandeling in makkelijk Nederlands: de bibliotheek aan de Gasthuisstraat. Waar lag het aan? Het zou heel mooi weer worden en ik hoorde dat de mensen aan iets leuks toe waren na bijvoorbeeld hun Staatsexamen.
De deelnemers kwamen als groep (bijvoorbeeld een inburgeringsklas), als groepje (bijvoorbeeld een groepje van het taalcafé in Bibliotheek De Mare), in koppels of alleen.
Ze hadden er zin in en de twee gidsen van Gilde Alkmaar ook. Zij begeleidden ieder een groep.
Ik ging zelf ook een groep begeleiden. En ik had er ook zin in!
De gidsen van het Gilde weten veel over de geschiedenis van Alkmaar: over de Grote Kerk en de beelden die vernield zijn in de oorlog, of juist bewaard gebleven, over het hofje van Paling en Van Foreest, over de V.O.C. en nog veel meer.
De Leeuwenburg, waar de leeuwen met hun achterste naar het wapen van Alkmaar zittenDe Leeuwenburg, waar de leeuwen met hun achterste naar het wapen van Alkmaar zitten

Afsluiting Groeten uit Alkmaar

De wandeling die ik zelf begeleidde was ook een afsluiting van het pilot project Groeten uit Alkmaar. De ouders van de ouderkamer van basisschool Kardinaal de Jong hebben tijdens dit project met elkaar gepraat over wat Alkmaar voor hen betekent. Hebben ze bijvoorbeeld een lievelingsplek in Alkmaar? Daarna hebben ze hierover samen een schilderij gemaakt, creatief begeleid door mijn collega Inez.
Bovenin het land van herkomst, onderin AlkmaarBovenin het land van herkomst, onderin Alkmaar
De wandeltocht ging langs negen plekken die ouders genoemd hebben én langs negen andere mooie plekken in Alkmaar.
Eén van de lievelingsplekken die genoemd werden bij Groeten uit AlkmaarEén van de lievelingsplekken die genoemd werden bij Groeten uit Alkmaar

Samen genieten van de stad

Na afloop was er koffie en thee in de bibliotheek en konden de deelnemers nog gezellig een tijdje napraten.
Twee deelneemsters van Marokkaanse afkomst vroegen na afloop aan mij naar het verhaal voer het Hofje van Splinter, dat nog niet open was tijdens de wandeling. Na de koffie gingen ze samen nog terug de stad in om het hofje te bekijken.
Leuk om samen te genieten van onze mooie stad! Fijn dat deelnemers elkaar ontmoeten tijdens de wandeling en de koffie! Want de stad is van iedereen!

Charlotte

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief