momredir

Martha, een gescheiden verkoopster, heeft een zwaar en slopend huwelijk achter de rug, waardoor ze lang alleen is gebleven met haar twee zoons, Ruben en Maarten. Ze doet haar best om het haar kinderen naar de zin te maken. Haar zoons zijn inmiddels volwassen en hebben een eigen leven opgebouwd. Maarten heeft een partner en woont in Engeland, met Ruben heeft ze een moeizame relatie.

Negen jaar geleden is ze van de één op andere dag gevlucht, een noodsprong waarbij ze haar kinderen moest achterlaten. In haar huwelijk heeft ze altijd op eieren moeten lopen uit angst voor de regelmatige woede-uitbarstingen van haar inmiddels ex-man. Nooit zal ze de geschrokken gezichtjes van haar kinderen vergeten en daar voelt ze zich nog steeds erg schuldig over.

Digitale zoektocht

Ze is klaar voor een nieuw leven en op aanraden van een goede vriendin begeeft ze zich op Internet. Dit heeft nog moeite gekost, want druist dit alles niet in tegen de romantische fantasieën die ze zich in haar jeugd voorstelde over de liefde en relaties? Een spontane, magische ontmoeting die toevallig op je pad komt!

Online dating, een gemiste kans of een teleurstelling?

Via een datingsite leert ze Peter kennen. Hij heeft een dochter, Heleen, uit een vorige relatie. Ze spreken snel af en Peter blijkt een innemende man te zijn. Martha krijgt vlinders in haar buik bij de eerste ontmoeting.
Ruben, af en toe een onuitstaanbare knaap overigens, gooit echter roet in het eten. Hij denkt dat Peter op het geld van zijn moeder uit is. Ze heeft inmiddels haar zaakjes goed voor elkaar. Een baan, een goedgevulde bankrekening en een nieuwe auto voor de deur van haar woning, die met veel smaak is ingericht.

Gevoelens van twijfel

Haar zoon zaait voortdurend tweedracht. Gunt hij haar het geluk niet of is hij echt bezorgd om haar?
Als Peter ook nog geld van haar wil lenen slaan de twijfels toe bij Martha. Geeft Peter echt om haar of is hij alleen op haar geld uit? Een relatie opbouwen kost veel tijd en aandacht en daarbij wil je niet gehinderd worden door gevoelens van twijfel. Ze hoopt dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Een heerlijk boek om te lezen met een actueel onderwerp van de auteur Margreeth Kooiman.Marga de Jong


Wil je weten hoe dit afloopt?

Reserveer dan deze titel! Klik hier!
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief