lisa2c amy en shelley

De foto hiernaast zal bij veel mensen (misschien bij wel niemand) geen belletje doen rinkelen. En als ik erbij vermeld dat het de zusjes Lisa, Amy en Shelley Vol zijn waarschijnlijk ook nog niet. Wel handig om te vertellen dat dit een foto van zo'n 10 jaar geleden is en de meiden nu getransformeerd zijn in prachtige jonge vrouwen. Ze zijn nu bekend als meidengroep O'G3NE. Alles startte voor hen in 2007 toen ze 11e werden met hun zelfgeschreven lied  'Adem in, adem uit' op het Junior Songfestival. Na dit optreden kregen ze een platencontract en scoorden ze (toen nog onder de naam 'Lisa, Amy en Shelley) een paar hits. In 2008 verscheen hun debuutalbum '300 %' en in 2011 'Sweet 16'.
In 2014 deden ze mee aan The Voice of Holland en onder begeleiding van hun coach Marco Borsato wonnen ze deze. En toen traden ze ook voor het eerst voor het voetlicht met hun nieuwe naam.

 

Met de single 'Magic' wonnen ze in 2014 hun eerste gouden plaat. Vorig jaar werd bekend dat ze dit jaar ons land in mei gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev in Oekraïne. In 2016 verscheen ook hun 3e album We got this. Dit album bevat een 9-tal (allemaal engelstalige) nummers. En kan wel een heuse familieproductie genoemd worden, want van een aantal liedjes maakte vader Rick  de muziek en tekst. Maar ook internationale schrijvers werkten mee aan deze plaat. O'G3NE staat bekend om hun loepzuivere samenhang en die ontbreekt dus ook niet op dit album. Het bevat een prettige mix van uptempo-nummers en mooie ballads. Mijn persoonlijke favoriet is 'All over again'. Maar de hele plaat is de moeite van het beluisteren meer dan waard. 'Magic' is helaas niet terug te vinden op deze plaat en dat vind ik persoonlijk ook een heel mooi nummer. Gelukkig is het o.a. via You Tube nog te beluisteren. Naast het vertolken van hun eigen liedjes zijn ze ook erg goed in het zingen van andermans werk. Zo maakten ze bijvoorbeeld vorig jaar bij 'De beste zangers van Nederland' indruk op veel kijkers met 'Clown' van Emeli Sandé.
Momenteel zijn ze nog tot en met maart heel druk met hun theatertour 'Three times a lady', die bijna overal uitverkocht is. Vanwege dit enorme succes zijn er in het nieuwe theaterseizoen nog 56 concerten gepland. Maar we hopen natuurlijk eerst dat ze Nederland in mei weer eens een 1e plaats bezorgen op het Songfestival..:-)


Wil je deze cd ook beluisteren, reserveer hem dan hier.

Gabrielle

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief