De titel Happy Valley van deze Britse dramaserie lijkt verwijzen naar een zoetsappig kostuumdrama, maar niets is minder waar. De titel verwijst naar de bijnaam die de politie hanteert voor deze regio vanwege de grote drugsoverlast. Het is een politieserie van de bovenste plank die niet voor niets al veel prijzen in de wacht heeft gesleept. De eerste twee seizoenen heb ik inmiddels verslonden en kan niet wachten op het derde seizoen die in 2019 uit zal gaan komen.

Rauw en realistisch

happyvalley01Ik waarschuw je alvast: deze serie gaat onder je huid zitten. Dat komt doordat het zo ontzettend realistisch is neergezet en meedogenloos kan zijn. Niets aan deze serie is van enige opsmuk voorzien. De grauwe straten en kleine oude huisjes van deze Engelse arbeidersregio, de personages die  durven lelijk te zijn voor de camera en de situaties waarvan je je kunt voorstellen dat het echt zo gaat.
Een accountant die vindt dat hij recht heeft op meer binnen het bedrijf, noemt eens op bij een malafide campingeigenaar dat er wel geld valt binnen te halen door de dochter van zijn baas te ontvoeren. Ze besluiten dit te doen, maar hebben er niet op gerekend dat een van de ingezette ontvoerders nogal geschift is wat de zaak van kwaad tot erger maakt. De lokale politie onder leiding van brigadier Catherine Cawood onderzoekt deze ontvoering en die voor haar een persoonlijk tintje zal krijgen.

Sterke vrouw

Deze Catherine heeft het niet makkelijk in haar leven. Haar dochter heeft zelfmoord gepleegd nadat ze was bevallen van haar zoontje verwekt door een verkrachting. Catherine voedt dit jongetje op samen met haar zus die bij haar inwoont nadat ze is afgekickt van de drugs. Ze is gescheiden van haar man en haar eigen zoon spreekt ze amper. Ze krijgt dus nogal wat voor haar kiezen. Maar ze staat haar mannetje, zowel privé als tijdens haar werk.Vind je het niet erg om een grimmige serie te bekijken die nog even in je hoofd blijft spoken als je de tv hebt uitgezet, dan is Happy Valley een aanrader. Je krijgt een ijzersterk verhaal voorgeschoteld met fantastisch acteerwerk.

Reserveer hier Happy Valley


Joey

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief