Kiki van Dijk

kikivandijkKiki van Dijk is het pseudoniem van een bekende Nederlandse schrijfster. Het enige dat we van haar weten is dat ze Internationale Betrekkingen heeft gestudeerd en op meerdere plekken in de wereld heeft gewoond. Ze werkte als reisleidster en veel van haar titels verwijzen naar bekende plaatsen of exotische oorden (Ibiza, Bali).  Daarnaast is nog bekend dat ze in 1968 geboren is in Utrecht. En dat de boeken die ze onder haar eigen naam schrijft in een ander genre zitten. De puzzelaars kunnen nu aan de slag...(-:
Vanaf haar eerste boek Zeevlam, dat in 2014 verscheen ben ik groot fan van haar werk. En veel van haar boeken staan dan ook bij mij thuis in mijn boekenkast. Gezusterlijk naast  andere thrillerschrijfsters zoals Simone van der Vlugt, Saskia Noort, Marion Pauw en Esther Verhoef en niet te vergeten Linda van Rijn.

Nice

niceJacky is parfumeur in Delft en leidt een redelijk rustig leventje, totdat ze op een dag een telefoontje krijgt dat haar zus Christine na een nare val van een balkon in Nice in coma ligt. Ze aarzelt niet lang en besluit meteen naar Nice af te reizen. Daar aangekomen hoort ze steeds meer zaken waar ze haar vraagtekens bij zet. Want hoe kan iemand van een balkon vallen? Jacky krijgt ook weer te maken met haar eigen mysterieuze familiegeschiedenis (die ook in Nice is gelegen) en ze begint  een spannende zoektocht. Zeker als ze steeds meer begint te vermoeden dat er opzet in het spel is bij de val van haar zus. En ook haar tante blijkt een vrouw met twee gezichten te zijn.

Het boek leest als een trein, doordat het vlot geschreven is. De gebeurtenissen volgen zich in rap tempo op. Vanaf de eerste bladzijde word je als het ware in het verhaal gezogen. En wil je blijven doorlezen (ideaal dus voor je vakantie, want dan kan dat). Het einde vond ik zeer verrassend. Al met al een heerlijk ontspannend zomers boek (je wil meteen zelf naar zo'n zomerse plaats als Nice afreizen)  om in je vakantiekoffer te stoppen of gewoon lekker in je eigen achtertuintje te lezen.

Zin om deze thriller ook te lezen? Reserveer hem dan hier in onze catalogus.

vakantiekofferSpreekt dit verhaal je niet zo aan, maar ben je wel fan van spannende boeken? Dan valt er nog
genoeg te kiezen. Tot 21 juni zijn het de Spannende Boeken Weken  en kan je in alle bibliotheken genoeg alternatieven vinden. Je vakantiekoffer hoeft dus wat dat betreft niet leeg te blijven. Een hele fijne zomer toegewenst met veel leesplezier!


GabriellePlaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief