Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen en het was echt een feestje!
Het begon natuurlijk vanmorgen met voorlezen uit het prentenboek van het jaar: De kleine walvis, van Benji Davies. Ik lees niet het boek voor maar gebruik een vertelkastje waarin ik platen van het boek laat zien. Als de kinderen binnen komen dan is het vertelkastje nog dicht en dat maakt de kinderen altijd nieuwsgierig en willen ze er graag even aanzitten. Dat mag maar openmaken nog niet......... Eerst even praten over de zee en natuurlijk over een walvis.
Na het verhaal hebben we muziek gemaakt met instrumenten en zongen sommige uit volle borst mee.
Nog even wat drinken en een stukje ontbijtkoek om vervolgens een prachtige walvis te knutselen. iedereen ging weer blij naar huis en met een prachtig verhaal rijker.

Mijn middag stond ook in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Poppentheater Belletje Sterk speelde de voorstelling Ben jij mijn huisdier? Het verhaal van de kleine walvis was een inspiratie voor de voorstelling want het jongetje neemt de walvis die hij op het strand heeft gevonden mee naar huis en stopt hem in de badkuip. Het jongetje heet Boy en is eenzaam omdat zijn vader elke dag met de vissersboot weg is en pas thuis komt als het donker is. Natuurlijk ontdekt de vader het nieuwe huisdier en samen brengen ze het kleine walvisje weer naar de zee. Boy hoopt dat hij hem ooit weer terug zal zien. 

belletjeDe voorstelling is nog te zien op zaterdag 28 januari in Alkmaar de Mare en woensdag 1 februari in Heerhugowaard Centrum. Vergeet niet om de kaarten te reserveren!

Er zijn nog meer leuke activiteiten te doen die je kunt vinden op onze website en natuurlijk raad ik ook het boek aan. Nu zijn ze nog allemaal uitgeleend dus reserveren is nu een goed idee! Klik hier om te reserveren

stormwhale hbcover 21

De voorleesdagen duren nog tot 4 februari, maar eigenlijk zou elke dag een voorleesdag moeten zijn wat mij betreft. Er zijn namelijk zo veel ontzettend leuke prentenboeken!

Edith

Gepost door Edith
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief