Zangeres DoZangeres DoDo heet eigenlijk voluit Dominique Rijpma van Hulst. In haar jeugd was ze een groot tennistalent, maar een blessure maakte helaas een einde aan deze carrière. En daarna besloot ze zich op de muziek te storten. En dat was zeker geen slechte zet voor haar.
Want al na haar eerste optreden in een café in haar geboorteplaats Valkenswaard kreeg ze een platencontract aangeboden. In 2001 werd ze gevraagd een tranceversie van 'Heaven' van Bryan Adams op te nemen. In 2002 brak ze hier internationaal mee door. Na dit succes werd het ook als ballad uitgebracht en daarnaast ook nog in een akoestische versie. Beide versies scoorden, zoals te verwachten viel, heel goed in de hitlijsten. In 2004 zong ze met Marco Borsato 'Voorbij', dat een nummer 1-hit werd. In datzelfde jaar maakte ze ook voor het eerst haar (co)presentatiedebuut op het Kids Choice Awards. In 2012 ging ze voor SBS6 aan de slag als presentatrice van diverse televisieprogramma's. Ze heeft een aantal albums op haar naam staan en de laatste verscheen begin dit jaar, getiteld Momentum. Ze vindt dit zelf haar meest persoonlijke plaat, die ze ooit gemaakt heeft. Het gaat namelijk over al haar 'ups en downs', die ze meegemaakt heeft.

momentumEen van grootste 'downs' is dat ze een aantal jaar geleden van haar echtgenoot scheidde, maar gelukkig hebben ze elkaar weer teruggevonden en zijn ze inmiddels de trotse ouders van een zoon en dochter. Omdat ze zelf ook meegeschreven heeft aan de liedjes kon het ook zo persoonlijk worden. Dit is een album met allemaal  Nederlandstalige liedjes, die uitermate geschikt zijn om in deze tijd van het jaar te beluisteren. Want zo aan het eind van het jaar staan veel mensen toch wel even stil bij wat er allemaal in hun persoonlijke leven dit jaar gebeurd is. Mijn persoonlijke favorieten van deze plaat zijn toch wel 'Nooit meer een ander', 'Zonder jou' (de titelsong van de romkom 'Rokjesdag') en 'Mijn kleine huis'.
'Momentum' is hier te reserveren in onze catalogus.

Gabrielle

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief