Mijn gevecht is het nieuwe spraakmakende boek van Thomas Dekker. In dit boek doet hij onthullende uitspraken over zijn dopinggebruik tijdens zijn wielercarriere. Ook collega renners worden niet gespaard. Daarbij gaat het vooral om Michael Boogaard en zijn manager Jacques Hanegraaf. In dit boek gaat Thomas Dekker nog een stap verder dan in zijn eerste boek, Schoon genoeg. Toen zijn eerste boek verscheen was er nog sprake van een comeback in de wielersport. Maar bij het verschijnen van dit boek heeft hij niets meer te verliezen. Daarom is Mijn gevecht een heel openhartig boek. Thomas Dekker wil met dit boek schoon schip maken en dat doet hij dan ook. De waarheid moet maar eens naar buiten.

screen shot 2016 11 17 at 1.29.30 pm

Sex, drank en doping

Het boek leest als een trein. Ik had het binnen de kortste keren uit. Ik was verbijsterd over de manier van leven die hij beschrijft. Meer het leven van een rockmuzikant dan dat van een topsporter. Weliswaar geen sex, drugs en rock and roll, maar wel sex, drank, doping en louche achterkamertjes. Zaken worden tot in detail beschreven, gewoon met de namen van alle betrokkenen erbij. Dat niet iedereen daar even blij mee is mag voor zich spreken.
In het boek worden ontluisterende situaties beschreven. Wielrenners die prostituee's ontvangen op hun kamer en tot diep in de nacht met de dames liggen te rommelen terwijl een paar uur later de koers begint. Een voortdurende zoektocht naar doping die het leven voortdurend beheerst. Bloedzakken die op gezette tijden het lijf in moeten om het meeste effect te hebben en bloederig geklooi met naalden en water om de bloedwaarden weer naar beneden te krijgen. Het boek geeft een bizarre inkijk in de professionele wielersport.

Destructief

Thomas Dekker bestempeld zichzelf als een destructief persoon die alles in het extreme doet. Hij is gevoelig voor het grote geld en alle glamour en de verleiding om de allerbeste te zijn uiteraard. Het boek beschrijft een talentvolle jongen uit Dirkshorn die volledig ontspoort. Hij hoopt door zijn verhaal te vertellen te voorkomen dat andere talentvolle sporters dezelfde weg gaan. Thomas Dekker vertelde zijn verhaal aan wielerjournalist Thijs Zonneveld die het opschreef. Een zeer lezenswaardig verhaal dat leest als een thriller.

Binnenkort te reserveren via de catalogus

Chris
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief