daniellohuesMuziek

Daniël Lohues is muzikant en werd vooral bekend door de band Skik. Hij is een erg goede gitarist en heeft menig succesvol optreden gehad, bijvoorbeeld door de voorprogramma's te verzorgen bij wereldsterren als The Rolling Stones en Van Morrison. Ook achter de schermen is hij een muzikaal talent. Hij heeft liedjes geschreven voor ondere anderen Jenny Arean, Paul de Leeuw en Guus Meeuwis. Tevens is hij producer en heeft hij samengewerkt met Herman Finkers, Henny Vrienten en Herman van Veen.

Schrijven

Wat niet iedereen weet is dat hij ook mooi kan schrijven. Elke vrijdag (vandaar de titel Zes jaar vrijdagmiddag) maakt hij een column voor het Dagblad van het Noorden. Dit stukje verschijnt zaterdags in de krant. Hij laat dan zien wat hem persoonlijk bezighoudt of wat hem overkomen is. Over het algemeen is hij positief maar soms ook kritisch of zelfs boos.

Erica

Het kan gaan over zijn familie, vrienden of muziek. Ook de dagelijkse dingen waar hij gelukkig van wordt komen aan bod. Zoals de heldere sterrenhemel of de wisselende seizoenen die je juist op het platteland zo goed kunt beleven. Drenthe en het dorp Erica, waar hij zo verknocht aan is, komen vaak langs in de verhalen. Na boeiende reizen gemaakt te hebben, bijvoorbeeld dwars door de Verenigde Staten, is het altijd weer fijn om thuis te komen. Het mooie landschap, de rust en de hem zo vertrouwde taal: hij is er erg trots op en wil dat graag aan iedereen laten weten. Dus als mensen uit de Randstad zich neerbuigend over 'die boeren' uitlaten laat hij dat beslist niet over zijn kant gaan en wordt hij behoorlijk nijdig.

Pil

't Is wel een dik boek, Zes jaar vrijdagmiddag. Ruim 500 bladzijden. Maar wie nu een diepe zucht slaakt en denkt: 'Daar begin ik niet aan, te langdradig, te saai, te moeilijk' vergist zich. Je legt het boek gewoon weer even weg na een paar stukjes. Tenminste, als dat je lukt. Ik had er grote moeite mee want toen ik er een paar had gelezen wilde ik doorlezen. Tja en dan denk je al gauw: 'Nog eentje dan, nou vooruit, nog een, en nog een....Kortom, het duurde niet lang of het boek was uit. Zou dit nu binge-reading zijn?

Voor het reserveren van dit boek kun je hier klikken.

Louise

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief