momredirIn Amerika is het al jarenlang een razend populaire traditie. The ugly Christmas sweater, letterlijk vertaald de lelijke kersttrui. Kerstmis is eigenlijk de tijd van het jaar om jezelf in de mooiste outfits te steken, zoals glitterjurken en kleding uitgevoerd in flonkerende en glanzende stofjes. Sinds een aantal winters wint de foute kersttrui ook in Nederland terrein en willen mensen daarmee graag opvallen. Je ziet de meest uiteenlopende soorten, volop keus dus. Ook op Internet floreert de handel uitstekend.

Mijn kinderen kwamen op tweede Kerstdag ook binnenlopen in zo'n kersttrui en dat zorgde voor veel hilariteit. Zelfs mijn kleinzoon van een half jaar oud was gehuld in een kersttrui, een mini-uitvoering van de trui van zijn vader.

Decoratieve kerstboom

Kerstmis ligt al weer een aantal weken achter ons. Toch wil ik even dit leuke, tweetalige boek met de titel "Kleine kersttruien breien" onder de aandacht brengen. Geschreven met een knipoog. In dit boek staan 24 patronen van kleine gebreide kersttruien voor in de kerstboom. Er staat zelfs een beschrijving in hoe je van een grote paperclip een mini kledinghanger kunt buigen waarmee je de truitjes kunt ophangen. Maak ze alvast voor je kerstboom dit jaar (2019) en brei ze het hele jaar door. Natuurlijk kun je de truitjes ook cadeau geven.

Een aantal jaar geleden was het heel trendy om gebreide kerstballen in je boom te hangen. Zelf gebruik ik geen traditionele kerstballen meer, de kat tikt ze er allemaal uit. Dat geeft een hoop scherven, handig als de boom dan catproof is. Daarom ga ik het zelf ook maar weer eens proberen. Volop inspiratie dus, daar kun je alleen maar gelukkig van worden!

Plezierige hobby

Hobby's als haken en breien zijn weer terug van weggeweest. Apart en verrassend dat de traditie van handwerken, waartoe breien en haken behoren, het in deze technologische wereld van vandaag heeft overleefd. Het aantal beoefenaars neemt zelfs toe en handwerken verschaft veel vreugde.

Marga

Aan de slag met dit leuke project! Klik hier!

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief