Deze blog gaat niet over het aloude kinderliedje 'Klein klein kleutertje' en is heel wat minder onschuldig van aard. Integendeel. Het gaat namelijk over de thriller Klein klein kleutertje van de hand van M.J. Arlidge.

m.j. arlidgeHij begon zijn loopbaan als scriptschrijver/redacteur bij de Engelse tv-serie EastEnders. Daarna stortte hij zich  volledig op televisieproducties en richtte hij zijn eigen productiebedrijf TXTV op. Hij heeft o.a. de scripts geschreven voor 'Monarch of the Glen' (een tv-serie waar ik dol op was, maar dat terzijde). Zijn eerste boek verscheen in Nederland onder de titel Iene Miene Mutte. Dit was het eerste boek  uit de serie over de Engelse inspecteur Helen Grace en verscheen in 2015. Zij is een eenzame vrouw, die zich volledig inzet voor haar politiecarrière en een duister verleden heeft.
M.J. Arlidge is een zeer productieve schrijver, die meerdere boeken per jaar het levenslicht laat zien. In alle boeken van deze serie draait het om seriemoordenaars, die gruwelijke moorden plegen.

kleinKlein klein kleutertje is het zevende deel uit de serie en verscheen dit jaar. Misschien goed om te weten dat de delen uit de deze goed los te lezen zijn. Sinds de start van deze serie in 2015 zijn er zo'n 175.00 exemplaren van verkocht. En dat is behoorlijk goed, want het aanbod aan thrillers is gigantisch.
Helen Grace is na een uitstapje naar de gevangenis terug in haar functie van inspecteur in het Engelse Southampton.. Erg veel rust krijgt ze niet, want als ze onderweg is naar haar werk stuit ze op een dode vrouw, die met een jachtgeweer is neergeschoten. Het lijkt in eerste instantie een willekeurige moord te zijn, maar als later op die dag een plaatselijke apotheker wordt vermoord met dezelfde modus operandi, laat zich een zorgwekkend patroon af te tekenen. Al vrij snel ontdekken ze wie verantwoordelijk voor deze bloederige moorden zijn. De jacht is geopend. Zouden ze nog op tijd zijn om verder bloedvergieten te voorkomen?

Dit boek leest als een trein. De gebeurtenissen spelen zich binnen het tijdsbestek van iets meer dan een dag af. Ook al weet je al vrij snel in het begin van het boek wie de daders zijn, dat maakt het zeker niet minder spannend. Want als lezer weet je gewoon dat als de politie niet op tijd is er nog meer slachtoffers zullen vallen. Dit boek maar ook de andere delen uit de Helen Grace-serie zijn het lezen meer dan waard. Je moet alleen een beetje een sterke maag ervoor hebben, want sommige moorden worden nogal plastisch beschreven. Maar intussen kijk ik reikhalzend uit wanneer het achtste deel in het Nederlands verschijnt.

Wil je dit superspannende boek ook lezen, reserveer hem dan hier in onze catalogus.

Gabrielle

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief