Zojuist heb ik de boom neergezet. Een kerstboom speciaal voor mooie kerstgedachtes en waardevolle herinneringen over hoop en liefde. Joris' Kerstboom in de bibliotheek is gebaseerd op het televisieprogramma Joris' Kerstboom, waarin presentator Joris Linssen in verschillende steden in Nederland ontmoetingen heeft bij zijn kerstboom. Joris kennen we van programma's als Hello Goodbye, Joris' Showroom en Joris' Wereld. De mensen die hij spreekt in deze afleveringen spreekt zijn veelal toevallige voorbijgangers of mensen die op een andere, eigen, speciale manier hun leven leven. Toch heeft een ieder een verhaal te vertellen, een intiem, persoonlijk verhaal dat meestal niet zomaar verteld wordt.

Voor wie heb jij een kerstgedachte?

Die vraag stelt Joris en ook wij. Wij stellen deze vraag aan bibliotheek bezoekers en vragen deze boodschap op te schrijven en in een doorzichtige kerstbal in onze boom te hangen. Naar eigen inzicht kan de boodschap versierd worden en daarvoor liggen knutsel spullen klaar. Voor de persoonlijke kerstbal mag je zelf een mooi plekje zoeken in onze boom en daarbij zijn wij benieuwd naar het verhaal achter de boodschap. In de bibliotheek houden we nou eenmaal van verhalen. Mooie, ontroerende of spannende verhalen. Persoonlijke verhalen die te mooi zijn om zelf te bewaren kunnen we het doorgeven aan de programmamakers van Joris' Kerstboom maar natuurlijk alleen met toestemming.

Ontmoetingsplaats

De boom is een ontmoetingsplaats waar je je reddende engel kunt bedanken, sorry tegen iemand kunt zeggen of een hechte vriendschap kunt vieren. Hij staat in de bibliotheek Bergen en er is dagelijks van 15.00 uur tot 16.00 uur iemand aanwezig om in gesprek te gaan. Op 23 december kunnen desgewenst de ballen weer opgehaald worden om in je eigen boom op te hangen of om hem weg te geven wellicht?

KRO NCRV biedt ook een mogelijkheid om online een kerstgedachte voor een dierbare achter te laten via www.joriskerstboom.nl. Het programma wordt uitgezonden op zondag 24 december om 21.10 op NPO 2. Misschien met een mooi verhaal uit onze boom?

Edith

Gepost door Edith
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief