Op de multitouchtafels in de vestigingen staat nu het verhaal: In de schoolbanken. Het is een verzameling van schoolfoto's ingestuurd door het publiek. Een verhaal voor en door de bewoners van het gebied waar de vestigingen van bibliotheek Kennemerwaard zijn.

Verschillende generaties

De oudste foto komt uit 1899 en er is nog een onbekende foto die er ook ontzettend oud uitziet. Die foto is gevonden in een huis en is waarschijnlijk van een eerdere bewoner geweest, wie er op staan is natuurlijk een raadsel. Verder zijn er klassefoto's en individuele portretten, zwart wit, kleur, van allerlei verschillende periodes. Leuk om al die verschillende koppies te zien, schattige kindertjes die nu misschien al volwassen, heel oud of gestorven zijn.

Wie was dat ook al weer?

Af en toe staan er naar dit verhaal een paar mensen te praten, ze kennen de mensen op de foto's en hebben vaak dan dezelfde juf of meester gehad. Ze praten met elkaar en vragen zich dan samen af: Wie was dat ook al weer? En soms loopt er iemand rond die het antwoord weet en zo komen de verhalen van vroeger zomaar tot leven. Dat is ook de bedoeling van de tafel, het verhaal vertellen, samen met elkaar. Ik ontvang graag nog meer foto's!

classroom 843785861

Mijn jongste dochter is onlangs voor het eerst op de schoolfoto gegaan, deze ga ik er ook bij plaatsen.
Het beste werkt het om  de foto met een digitale camera of smartphone te fotograveren. Let daarbij op dat de foto niet schuin genomen wordt. Het is een kwestie van goed de randen aan de zijkant in de gaten houden.
De foto's kunnen gemaild worden naar Alvast bedankt!

Edith

Gepost door Edith
Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief