ijskoudIn deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van stress: wat doen we met moeder met de kerst, wat gaan we eten, doen we wel of niet aan kerstcadeau's, kan dat feestjurkje van vorig jaar nog of moet er toch nog (last-minute) een nieuwe feestoutfit komen? Wat is er dan fijner om af en toe aan deze stress te ontsnappen door in een spannend boek te verdwijnen? Dat spannende boek zou kunnen zijn: IJskoud van de hand van Suzanne Vermeer. Suzanne Vermeer was tot juni 2012 het pseudoniem van schrijver Paul Goeken. Toen hij in juni 2012 overleed werd besloten dat iemand anders onder zijn pseudoniem zou blijven doorschrijven.
Wie dat is (kunnen ook meerdere schrijvers zijn) is tot op de dag van vandaag geheim gebleven.
In IJskoud draait het om een cold-case zaak van ruim  25 jaar geleden. Op Oudejaarsnacht 1992 verdween de 16-jarige Johanna van Vliet na een feestje op mysterieuze wijze van de aardbodem. Al snel liepen alle sporen (dat waren er helaas heel weinig) dood. Inspecteur Ben de Groot was toen ook bij de zaak betrokken en wil nu heel graag, nog net voor zijn naderende pensioen, deze zaak alsnog proberen op te lossen. De meeste familieleden van Johanna reageren daar niet meteen enthousiast op. Wel Johanna's nichtje Olivia. In het kader van haar studie en omdat ze wil weten wat er met haar tante is gebeurd, besluit ze zelf ook op onderzoek te gaan. Dat onderzoek leidt haar naar Denemarken en Groenland, waar ze in benarde situaties belandt. Gelukkig is inspecteur Ben de Groot ook niet gaan stilzitten en is hij haar reddende engel. Maar het belangrijkste is dat ze daar ontdekken wat Johanna nu precies is overkomen. 
Dit is een heerlijk boek om te lezen doordat het met veel vaart is geschreven, er allerlei spannende dingen in gebeuren en het van begin tot eind boeit. Wat mij betreft dus een echte aanrader!

keep calm and veel leesplezier
Hele fijne feestdagen en een gelukkig & gezond 2019 toegewenst!

Zin gekregen om deze thriller ook te lezen? Je kan hem hier reserveren in onze catalogus.

Gabrielle

Plaats reactie
Beveiligingscode Vernieuwen

Blogarchief